Siverek'linin uzun zamandır beklediği Organize sanayii ihalesi sonunda yapılıyor. 

Organize Sanayi Müteşebbis Heyet üyeleri ilçe kaymakamı Mustafa Çiftçiler başkanlığında, Kaymakamlık toplantı salonunda 1. Alt yapı ihale süreci OSB yol güzergâhının sonuçlandırılması Gündemiyle toplantı yapıldı. Toplantıda yapılacak alt yapı ihalesine Belediye Meclis üyesi Mimar Cenap Baylanın gözlemci olarak katılımına karar verildi.

Organize Sanayi Bölgesi Alt yapı ihalesi, 19 Eylül 2019'da Ankara'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleşe çektirileceği belirtilirken Siverekliler Siverek’te Organize Sanayi Bölgesinin yapılması için yıllardır mücadele veren Şanlıurfa Milletvekili Avrupa  Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a çabalarından dolayı teşekkür ettiler. 

Bilindiği üzere Kasım Gülpınar'ın  Ankara'da yoğun temasları sonucu Siverek'te organize sanayii yapılması kararlaştırılmıştı.

7 OSB ve 2 SS’nin inşaatı bu yıl içinde bitirilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yıl sonuna kadar 31 bin kişiye istihdam imkanı sunacak olan 7 OSB ve 2 SS projesini tamamlamayı planlıyor. 2017 yılı OSB Yatırım Programı’na göre 7 OSB’nin ve 2 SS’nin inşaatı 2017 yılı içinde bitirilecek. 22 yeni OSB ve 3 yeni SS projesinin çalışmaları ise 2020 yılında son bulacak. Yıl sonuna kadar, Erzurum ve Rize’de küçük sanayi siteleri, Bayburt, Çorum, Ödemiş, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Akçaabat ve Rize’de ise OSB yatırımları tamamlanacak.

25 projenin yeraldığı iller

2020 yılına kadar tamamlanacak 25 yeni OSB ve sanayi sitesi yatırım projeleri ise şu şekilde: Adıyaman Gölbaşı, Afyonkarahisar, Afyonkarahisar Şuhut, Polatlı Ticaret Odası, Ceyhan, Artvin Arhavi, Dursunbey, Batman, Ezine Gıda İhtisas, Çankırı, Diyarbakır Tekstil İhtisas, Kahramanmaraş Tekstil İhtisas, Kastamonu, Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas, Ordu 2’inci, Ordu Fatsa, Orda Ünye, Salihli, Samsun Bafra Karma ve Medikal İhtisas, Siverek, Trabzon Arsin, Bozok OSB’leri, Bingöl, Gümüşhane Şiran, Vangölü küçük sanayi siteleri.

Editör: Haber Merkezi