Siverek’te 44 tıp öğrencisi sosyal sorumluluk kapsamında önemli bir çalışmaya imza attı. Öğrenciler, kurduğu sağlık standında tansiyon ölçümü, sigaranın zararları, diyabet, ağız ve diş sağlığı gibi konularla ilgili bilgilendirme ve farkındalık çalışması başlattı.

Siverek Lezgo parkında yapılan sağlık çalışması uygulamasına Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, Siverek Ak Parti Başkanı Nedim Lale ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sivereklilerin ilgi gösterdiği ve 1 gün süren “Siverekli, Tıbbiyeliler Sağlık Standı” uygulamasıyla ilgili açıklama yapan tıp öğrencisi Eyüp Can Dallı şu ifadelere yer verdi.

“Bizler Siverek’ten tıp fakültesini kazanan Siverekli tıbbiyelileriz. Doğduğumuz topraklardan kopmamak, birlik beraberliğimizin pekişmesi ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapmak için böyle bir grup kurduk.”

“Grubumuzda Türkiye’nin 4 bir yanında okuyan 44 doktor adayı bulunuyor” diyen tıp öğrencisi Dallı, konuşmasını şöyle devam etti.

“Bugün de burada Siverek’imizi daha bilinçli hale getirmek için sağlık standı kurduk. Sağlık standımızda ücretsiz bir şekilde tansiyon ölçümü yapmanın yanı sıra sigaranın zararları, diyabet, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme ve broşür dağıtımı yaptık. Yoğun katılımlı bir gündü. Standımıza ilgi büyüktü. Bu tür sosyal sorumluluk projelerimiz inşallah ilerleyen zamanlarda daha da artacaktır. Bize destek veren tüm Siverek halkına, Hasan İzol’a ve tıbbiyeli arkadaşlara teşekkür ederim.”

Editör: Haber Merkezi