Gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali ile hem damaklara hem de kulaklara hitap ediyor. 

Zengin yemek kültürüyle öne çıkan Şanlıurfa, "Kadim lezzetlerde buluşalım" temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali (URFEST) ile damaklara, sıra gecesiyle başkentte kulaklara hitap ediyor. 

Şanlıurfa'nın kültürünü ve farklı lezzetlerini tanıtmayı amaçlayan festival, başladı. 

"Kadim lezzetlerde buluşalım" temasıyla düzenlenen festivalde açılacak 100 stantta misafirler, kente özgü lezzetleri tatma şansı yakalıyor.

Göbeklitepe ve isot fotoğraf sergisi, sıra gecesi ekiplerinin de sahne alacağı halk konseri, isot yeme yarışması, en güzel isot yarışması, çiğ köfte yarışması gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği festival, üç gün boyunca gastronomi meraklılarına unutamayacakları lezzetler sunuyor.

Urfa damak tadının sergilendiği festivalde Siverek belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda

başkentteki siverek'lilere seslendi.

Siverek belediyesi yapmış olduğu paylaşımda:

"Soğuk Kış günlerinde Siverek, Ankara'ya iyi gelecek, neden mi? Cevabı ANFA Fuar ve Kongre Merkezinde bulunan standımızda saklı

Siverek'in, doğal güzelliklerini ve zengin mutfağını merak eden herkesi önce standımıza, sonra şehrimize bekleriz" dendi. 

Editör: Haber Merkezi