Tanıtım toplantısına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları, MKYK Üyesi Vildan Polat, Kadın kolları Başkanı Demet Saatçi güven, il ve ilçe teşkilatları katıldı.

Av. Beyazgül, yapmış olduğu açıklamada “Projelerimizin önü açıktır. Halkımızın istekleri doğrultusunda değişimler yaşayabilir. Biz Urfalıların isteklerini ve önerilerini önemsiyoruz” dedi.

31 Mart gecesi göreve seçildiği takdirde ilk projesinin iki milyon Şanlıurfalının kardeşliği projesi olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül en büyük önceliğinin istihdam olduğunu belirtti.

Genç nüfusun 19,2 ortalamada olduğu Şanlıurfa’da hazırlanan projelerde özellikle gençlerin istihdamına yönelik projeler hazırladıklarını kaydeden  Beyazgül, altyapıdan üstyapıya, yeşil çevreden, tarihi turizme, ekonomiden, sanayiye, kentsel dönüşüm ve diğer konu başlıklarında projelerini 4 ulusal kanaldan verilen ortak canlı yayın ile kamuoyuna açıkladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Zeynel Abidin Beyazgül;  "Ak Parti aşktır, sevdadır"

Beyazgül, “AK Parti bir aşktır, bir sevdadır, bir duygudur, işte AK Parti bir ailedir. Şanlıurfa Büyükşehir Başkanı adaylığına beni uygun gören ve bana güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Yine bu dönemde benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Şanlıurfalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sunumu yapılan bu projelerimizde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Şanlıurfa’ya ait projelerimizi size sunacağız sizinle paylaşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçiye bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Gayretle çalışmalarını sürdürdü. Benim il başkanlığı dönemimden belli uyumlu bir şeklide çalıştık. Projelerimize geçmeden önce ne büyük projen ne deseniz şunu derim: benim en büyük projem iki milyonun kardeşliği projesidir. En büyük projem bu iki milyon kardeşime hizmet etmektir.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati Cumhurbaşkanımız açıklanan projelerin en büyük destekçisi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla memleketinde seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla kadim şehir Şanlıurfa’ya geldiğini ve yoğun tempoda çalışmalarına devam ettiğini belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Birlikte çalıştığımız Zeynel Abidin Beyazgül başkanın proje tanıtım toplantısındayız. Hem kendi toprağımızda hem de kısada olsa yapmış olduğumuz milletvekili döneminde birlikte yürüdüğümüz, terlediğimiz, koşuşturduğumuz arkadaşlarla tekrar bu salonda olmamızdan dolayı büyük bir sevinç duymaktayım. Şimdi doğrudan büyükşehir belediye başkan adayı olan ve yılarca il başkanlığı yapan ve çok mütevazı sakin ve kararlı belediye başkanı proje tanıtım toplantısı kentimize hayırlı olsun. İnşallah Zeynel başkan bundan önce Urfa’ya kim hizmet ettiyse, taş üstüne taş koyduysa onlara vefa göstererek, onları anarak bundan sonraki adımlarında Urfa’ya hizmet için harcayacaktır ve bunu yaparken şundan emin olacak Urfa’nın arkasında önce Urfa var. Cumhurbaşkanımız talimatıyla kendi, şehrim olması nedeniyle buradayım seçim çalışması yapıyorum. Cumhurbaşkanımız ve kabinesi de Urfa’da Büyükşehir belediye başkanın projelerinin arkasında olacak” dedi.

Av. Beyazgül projelerini şu şekilde sıraladı:

Sehircilik projeleri tarihi Urfa’nın yeniden canlandırılması mevcut belediye başkan binasını yıkıp yerine park yapılacak. Yeni bina için yer tahsisi yapıldı. Harran Üniversitesinin Yenişehir Kampüsü yerinde Askeriye karşısındaki yerleşkede yeni hezimet binası yapılacak.

Uydu kent ve yeni meydan kurgusu projesi; meydanda pazar yeri ilköğretim ortaöğretim sosyal tesisler yer alacak uydu kent olacak.

Eski Urfa evleri kültürel ve toplumsal yapılarımız yeniden inşa edilecek ve yeni yerleşim yerlerinde de bu yapılar yaratılıp tüm dünyaya tanıtılacak. Hatta bunlar bir butik otel olarak da kullanılacak. Kentsel dönüşümlerde bu tür yapılar yapılacak dikey değil yatay mimari on planda tutulacak

Yatay mimari yer dikkate alarak yeni kurulacak mekânlarla yaşam standartları arttırılacak. Nazım plan ölçeği ile imar alanlar yapılacak ada bazlı yapılar dikkate edilecek.

Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde kentsel dönüşmelerden dolayı öncelikle buradaki tapu sorunları çözülecek ve kentsel dönüşümlere öncelik verilecek. İmam Keskin ve borsanın taşınması için bir talep var onun taşınması için projeler yapılacak, turizm on planda tutup yeni istihdam alanları oluşturulacak.

projeler Şehircilik, Göbeklitepe Turizm ve İstihdam, Ulaşım ve Altyapı, Yeşil Projeler, Sanayi Turizm ve İstihdam, Yerel Kalkınma ve İstihdam, Yenilenebilir Enerji ve Çevre, Kültür ve Sanat, İlçeler, Sağlık, Eğitim ve Sosyal, Gençlik ve Spor ana başlıklarında toplandı.

Editör: Haber Merkezi