Şanlıurfa Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve Kazakistan Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali Cevheri  mesajında öğretmenlerine okumayı yazmayı öğreten, kişiliğin temelini atan ve anne babalardan sonra üzerimizde en çok emeği olan büyükler olduğunu söyledi.
Vekil Cevheri mesajında:

‘’Öğretmenlerimiz, bize okumayı ve yazmayı öğreten, kişiliğimizin temelini atan ve anne-babamızdan sonra üzerimizde en çok emeği olan büyüklerimizdir. Yine bizi geleceğe ve hayata hazırlayan, paylaşmayı, sevmeyi, iyi örnek olarak bize yeni ufuklar açan hep öğretmenlerimiz olmuştur. Dolayısıyla, her başarının arkasında iyi bir eğitimle birlikte, gayretli ve fedakarane bir öğretmenin olduğunu unutmamalıyız.

Bir eğitimci olarak, öğretmenlerimiz için en büyük mükâfatın, öğrencisinin başarısı ve toplum için örnek bir şahsiyet olmasıdır. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Kıymetli Öğretmenlerimiz; ülkemizin her köşesinde; çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden vaz geçmeden, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam etmelisiniz.

Yine eğitim camiasından bir neferi olarak, çocuklarımızın yetişmesinde ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı ve gayreti gösteren meslektaşlarımızın bir kez daha 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle tebrik eder, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli veya görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimize ise sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi