Konu ile ilgili Şanlıurfa Valiliğince yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan “Urfalı Kan Vermek İçin Evden Çıktı, Hayatının Şokunu Yaşadı” başlıklı haberle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.  
Haberde adı geçen vatandaşımızın, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 1 Mayıs 2020 Cuma günü saat 13.25’te Karaköprü İlçemiz 35 metre caddesi üzerinde aracıyla hareket halindeyken trafik ekiplerince durdurulduğu, yapılan ilk incelemede istisna kapsamında olmadığının anlaşıldığı, talep edilmesine rağmen kimlik beyanında bulunmadığı, kimlik tespiti için asayiş ekibinin çağrılması üzerine kronik rahatsızlığı olduğunu belirterek ambulans talep ettiği, kolluk personelimizin çağrısı üzerine olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerince yapılan kontrollerde Y.A isimli vatandaşımızın her hangi bir sağlık sorunun olmadığının anlaşıldığı, adı geçen vatandaşımızın bu sefer de Kızılay tarafından gönderilen genel kan bağışı mesajını güvenlik güçlerine göstererek kan bağışı yapmaya gideceğini ifade etmesi üzerine kan merkezinin çok uzağında bulunduğu, tersi istikamette seyir halinde olduğu ve iftardan önce kan bağışı alınmadığı hususları izah edilerek ilgili mevzuat maddeleri çerçevesinde gerekli idari yaptırım uygulanmıştır. Y.A. isimli vatandaşımızın aynı gün iftardan sonra Kızılay kan merkezine giderek kan bağışında bulunduğu öğrenilmiştir. 

Güvenlik birimlerimiz, her zaman olduğu gibi bundan böyle de kamu düzeninin korunması, emniyet ve güvenliğin temini ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, ayrıca Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek olmaya ve kampanyaya katılan vatandaşlarımıza da her türlü kolaylığı sağlamaya büyük özen göstermektedir.  
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

NE OLMUŞTU

Kan vermek için sokağa çıkma yasağında sokağa çıkan bir vatandaş güvenlik güçlerinin kan vermek istediğini belirtmesine rağmen kendisine ceza kestiğini iddia etmişi. İçişleri bakanı Süleyman Soylu'ya seslenmişti.

Editör: Haber Merkezi