- Tencereni ve seccadeni al gel etkinliğiyle 
- Binlerce vatandaşlar aynı sofrada iftar açtı 

“Şanlıurfa’da Ramazan bir başka güzel” sloganı ile çok çeşitli etkinlikler gerçekleştiren büyükşehir belediyesi, Şanlıurfalı kadınların evde hazırladıkları yemekleri Rabia Meydanında kurulan Kardeşlik sofrasında hiç tanımadıkları insanlarla paylaşma imkanı sağladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından da çorba ikramı yapıldı. Paylaşmanın ve kardeşliğin hissiyatını oluşturmak adına belediye tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Tencereni ve seccadeni al gel” etkinliğine gelen vatandaşlar yemeklerini Şanlıurfalı kardeşleriyle paylaşarak aynı sofrada iftar yaptı. 
Gerçekleştirilen İftar programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Eşi Betül Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Teşkilatı ve STK Temsilcileri katıldı. 


Programda vatandaşların sofrasına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, paylaşmanın önemini anlatan güzel bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirtti. Beyazgül, “Tencereni ve seccadeni al gel programının ilkini gerçekleştiriyoruz ve çok güzel bir katılım var. Burada kaynaşmayı, birlikte oturmayı ve aynı sofrada iftar açmayı gerçekleştiriyoruz. İnsanlarımız tanımadıkları bilmedikleri ama kardeş olduğuna inandıkları vatandaşlarla sofralarını ve ekmeklerini paylaşıyorlar. Gerçekten mutlu bir ortam hiç tanışmadığımız vatandaşlarımızla iftar yapıyoruz ve farklı yemek ikramları var. Ramazan paylaşmaktır, Ramazan kardeşliktir. İşte bu kardeşliğin ve paylaşmanın yeri bugün Rabia Meydanı” dedi. 

“Güzel bir birliktelik oldu” 
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise “Vatandaşlarımız tencereleri ve yemekleri ile burada hiç tanımadıkları insanlar ile sofralarını paylaşıyorlar. Ramazan paylaşmak, birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimizin Ramazanın mübarek olmasını diliyorum” diye konuştu. 
Gerçekleştirilen iftar programının ardından seccadesini alan vatandaşlar aynı safta namaz kıldı.  

Editör: Haber Merkezi