Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Doçent Doktor Halil Özşavlı Geçtiğimiz gün kimliği belirsiz kişilerin Ezan sistemine sızıp Çav bela provakasyonuna sert tepki gösterdi.

Milletvekili Özşavlı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;

" 1928’de Dini Islah layihası ile camileri kiliseye dönüştürmeye çalışanlar, 1932’den-1950’ye kadar Ezanı Türkçe okutanlar ve bugün cami minarelerinden Cav Bella dinletenler İslamı tehdit ve gelişmeye engel gören aynı İslamafobik zihniyetin tezahürüdür. Bu zihniyete sahip olanlar sırf ezanı tekrar Arapça yaptı diye 1961’de Menderes’i astıkları gibi defalarca demokrasiye müdahale etme girişimleri başarısız olunca 15 Temmuz’da Sn. Erdoğan’ı bile öldürmeye teşebbüs etmişlerdir." ifadelerini kullandı. 

İZMİR'DE CAMİ'YE SALDIRI İLK DEĞİL

15 Temmuz darbe girişimde tüm Türkiye'de okunan Sela'yı hazmemeyen bazı kesimler sela okuyan imama saldırmış ve darp etmişti.

Yine geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişiler Cami'ye taş atılmış, Cami'nin camları kırılmış, Cami tabelasını kırmışlardı.

NE OLMUŞTU? 

İzmir’de akşam saatlerinde Kimliği belirsiz kişilerce merkezi ezan sistemine sızan kimliği belirsiz kişiler Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ yı çaldırmıştı.

Olayın ardından İzmir Müftülüğünce yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.” ifadeleri kullanılmıştı.

HABERURFA.COM

Akabinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan elim olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Editör: Haber Merkezi