Türkiye'de ilk koronavirüs vakkasının görülmesinin ardından Covid-19 testlerinin çoğalmasıyla beraber korona bulaşan sayısında orantılı olarak yükselme gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı son açıklamaya göre Türkiye'de kornavirüs testi pozitif çıkan vaka sayısı 670 olurken bu virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a ulaştı. Bakan Koca ölenlerin yaş aralığının 60 ve üzeri olduğunun altını çizdi. 

Türkiye koronavirüs (Covid-19) ile ulusal mücadele sergilerken pek çok önlem paketleri devreye sokuldu. Bu bağlamda Şanlurfa Büyükşehir Belediyesi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince toplu taşıma araçlarında 'para' ile binişleri geçici olarak kaldırdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada: " Virüs salgının yayılmasını engellemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince En hızlı Koronavirüs yayılma aracı olma potansiyeli taşıyan paranın Özel halk otobüslerinden de kaldırılarak elektronik kart okuyucularla biniş ücretlerinin tahsil edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda şehir içi toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımızın otobüse binerken mutlaka URFAKART'larının yanlarında olmaları gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

HABERURFA.COM

Editör: Haber Merkezi