Dün Şanlıurfanın kırsal kesimleri ve özellikle Karacadağ olmak üzere yağan karyağışı, karla karışık yağmur ve sağnak yağış sonrası gündüz sıfır dereceye kadar düşen  hava sıcaklığı, gün sonuyla birlikte gece eksi 5 dereceye kadar düştü.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi nedeniyle şehrin birçok noktasında bulunan süs havuzları buz tuttu. Havuzlardaki buz kalınlığı birkaç santimetreye kadar ulaştı. Yollardaki su birikintileri donarken, Balıklıgöl havzasında bulunan su değirmeni de buz tuttu. Yüzeyi buz tabakası nedeniyle kristalleşen değirmenin pervanesi güneş ışınlarıyla birleşince ortaya görsel bir şölen çıktı.

O anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar, dondurucu soğukta buz tutan değirmenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Soğuk havanın Şanlurfa'nın bütün ilçelerinde etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Hava durumu

Mereoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu, bölgenin doğusunun çok bulutlu; sabahın ilk saatlerinde Batman'ın Kozluk ve Sason ilçeleri ile Siirt'in Eruh ve Pervari ilçelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, Şırnak'ın merkezi ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin ise gün içerisinde kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI: 4 ila 6 civarında azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bölgemizde beklenen yağışların Batman’ın Sason ve Kozluk, Siirt'in Pervari ve Eruh, Şırnak Merkez ile Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Bölgenin Kuzey ve doğusu yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi