Şanlıurfa valiliğinden yapılan açıklamada: 
Camilerde toplu ibadet yapılmasına izin veren İçişleri Bakanlığının 22.05.2020 tarih ve 8357 sayılı Genelgeleri ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 23.05.2020 tarih ve 62 sayılı kararı ile Camilerde bulunan abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin geçici bir süreyle vatandaşlarımızın kullanımına kapalı tutulması hükmüne bağlanmıştır. 
30.06.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Camilerimizdeki tuvalet, abdesthane, şadırvanların kullanıma açılması ile COVİD-19 pozitif tespit edildiğinden 14 gün süreyle evde izolasyonu amacıyla karantina tedbiri kararı alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır. 

A. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelede alınması gereken tedbirler her bir işkolu ya da faaliyet alanına göre belirlendiğinden, Camilerimizdeki abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin, Avm, lokanta vb mekanlarda bulunan benzer yerler için Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere uyulmak kaydıyla 30.06.2020 tarihinden itibaren açılmasına, 
 
B. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Ceylanpınar İlçemizde üç (3), Eyyübiye İlçemizde on üç (13), Haliliye İlçemizde on dört (14), Karaköprü İlçemizde on altı (16), Suruç İlçemizde üç (3), Viranşehir İlçemizde dokuz (9), Bozova ve Siverek İlçelerimizde de birer farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.  
 
C. Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 01.07.2020 tarihi itibariyle Eyyübiye İlçemizde on dört (14), Haliliye İlçemizde on (10), Karaköprü İlçemizde sekiz (8), Suruç İlçemizde beş (5), Viranşehir İlçemizde iki (2) ve Siverek İlçemizde de bir (1) farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir. 
 
Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi