Meteoroloji Genel Müdürlüğü  Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Mardin için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde beklenen kar yağışların Cuma (14.02.2020) sabah saatlerine kadar Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yoğun (20 cm. üzeri), Diyarbakır, Batman, Urfa ve Mardin çevrelerinde ise kuvvetli (10-20 cm.) olacağı tahmin edildiğinden, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Diyarbakır Meteoroloji 15. bölge Müdürlüğünün günlük tahmin verilerine göre ise; Bölgemizde akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin'in kar yağışlı; Siirt ve Şırnak'ın ise yoğun kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Bölgemizin yükseklerinde kar yağışından dolayı çığ tehlikesi bulunmaktadır,  ifadelerine yer verildi.  ,

Diyarbakır Meteoroloji Bölge müdürlüğü açıklamasının devamında: Bölgemizde gerçekleşen kar yağışının  saatlerinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman illeri ile çevresinde kuvvetli (10-20 cm); Şırnak, Siirt illeri ve çevresinde ise yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden buzlanma, don olayı,ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. uyarısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi