İYİ Parti Şanlıurfa il Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, COVİD-19 ile ilgili yaptığı açıklamasında sayıların gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “Özbekistanlı, Çinli, Rusya’dan yolcuların olduğu dört yüz kişilik bir uçaktan bahsediyorum. Burada ki hava alanında kimse bize ne ateş ölçümü yaptı ne de test. Nereye gidiyorsun ne yapacaksın hiç öyle sorular ile karşı karşıya kalmadık. Yol geçen hanı bu ve bu durum bizi çok üzdü. Eğer biz bu şekilde mücadele edersek, mümkün değil ki başarılı olamayız” dedi.

 İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı, günlük açıklanan vaka ve vefat sayılarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. İki ay öncesinde günlük vefat sayısının 18 gibi rakamların açıklandığını ancak sadece Şanlıurfa da günlük vefat sayısının 20 hatta bazı günler 30’u dahi aştığını aktardı.  Ayrıca, mücadele konusundaki eksikliklere de değindi.

“GERÇEK RAKAMLAR AÇIKLANMIYOR”

 Günlük 2 bin 500 vaka sayısının az odluğunu belirten İl Başkanı Çakmaklı, "Şanlıurfa’ da bundan iki ay önce günlük vefat sayısı 15, 20 bazı günler 30’ u da aşıyordu ama o tarihte sayın Bakanımız günlük Türkiye ortalamasını 18 olarak açıklıyordu. Ben iki defa bu konuyu gündeme getirdim. Sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak... Ben durumu şöyle ifade ettim, ‘Lütfen insanları aldatmayın. Gerçek verileri verin. Sadece Şanlıurfa’ da ortalama bin, bin 500 vaka tespit ediliyor. 25-30’ a yakın vefat sayımız var.’ Ama Türkiye ortalaması 17-18 gösterildiği zaman insanlar şöyle diyor. COVİD’ten bir sıkıntı olmayacak. 82 milyon nüfusu olan bir ülkede günlük ortalama on yedi on sekiz vefat sayısı varsa insanlarda umursamadı. Dolayısı ile bugün gelinen nokta daha da üzücü. Yani verilen pozitif vaka sayımız 2 bin 500 civarında ama samimi söylüyorum bu herhâlde beş ilin toplamıdır" dedi.

“GÜLÜMSEME İLE BU İŞLER OLMAZ”

 Gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çeken başkan Çakmaklı, “Bu konuda Sağlık Bakanımız gönüllerimizi hoş tutuyor. Bir paylaşım yapıyor ya da gülümseyerek anlatıyor. Gülümseme ile bu işler olmaz. Ben bu konuyla ilgili bir iki detaya yer vermek istiyorum. Ben Özbekistan’a yakın tarihte gittim. 5 Kasım’da gittim. Özbekistan’ın hava yolları bizden COVİD testi istedi. Ben hava alanına gittim COVİD testimizin sonucuna baktılar. Tamam dediler. Orada ateşimize baktılar. Nereye gidiyoruz bunların hepsini öğrendiler. Her şey çok güzel.  Biz Türkiye’ye geldik. Özbekistanlı, Çinli, Rusya’dan yolcuların olduğu dört yüz kişilik bir uçaktan bahsediyorum. Burada ki hava alanında kimse bize ne ateş ölçümü yaptı ne de test. Nereye gidiyorsun ne yapacaksın hiç öyle sorular ile karşı karşıya kalmadık. Yol geçen hanı bu ve bu durum bizi çok üzdü. Eğer biz bu şekilde mücadele edersek, mümkün değil ki başarılı olamayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi