Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 il ve ilçede eş zamanlı başlatılan ‘Geleceğe Nefes' kampanyası kapsamında Şanlıurfa’da ağaç dikimi gerçekleştirildi. Kentte 25 noktada 287 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi.

Mehmet Kasım Gülpınar: "Dikilen her fidan gerçeği kurtarır"

"Bugün dikilen fidanların meyvelerini kendilerinin yiyeceğini ifade etti. Konuşmasında, küresel ısınma ve iklim değişikliği tehlikesine dikkat çeken Gülpınar, bu hassasiyetle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Dikilecek her fidanın geleceği kurtaracağına dikkat çeken Gülpınar, “Bizler ne yazık ki bugüne kadar yeşille gereken önemi vermedik. Ama inşallah bizim ihmal ettiğimiz bu süreci sizler ikmal edeceksiniz” şeklinde konuştu.  

“Gayret edersek Evliya Çelebi'nin gördüğü Urfa'yı oluşturabiliriz”


Fidan dikimi gerçekleştirerek kampanyaya destek veren tüm Şanlıurfa halkına teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, "Evliya Çelebi 'Ben Urfa'dan geçtiğimde ağaçlardan dolayı gökyüzünü göremez oldum' der. İnşallah biz gayret edersek Evliya Çelebi'nin gördüğü Urfa'yı oluşturabiliriz. Urfa bunu istiyor.

Bu artan sıcaklıklara karşı bizlerin mutlaka ağaç dikmesi gerekiyor. Herkesin ağaç dikmesi için buradan çağrımı yineliyorum. Bu kampanya ile tüm Türkiye'de aynı anda ağaçlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu bir millet olmanın duygusunu da bizlere veriyor. Millet demek aynı duyguyu birlikte yaşamaktır. Bugün de bunun en güzel örneğini burada görüyoruz. Bu bakımdan katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de kentin daha çok yeşillendirilmesi için kapsamlı çalışmalar yapılacağını belirtti.


Kampüs Okulları alanında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AB. Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar,

Büyükşehir Belediye Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Faruk Bayuk, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi