Ak Partİ Bozova 7. Oağan Kongresi, Bozova Belediyesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşti. Bozova'daki kongreye AB uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye Belediye Başkanları, Şanlıurfa Milletvekilleri ve partililer katıldı. 

Burada bir konuşma gerçekleştiren Gülpınar'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Öncelikle bizleri yalnız bırakmayan her daim desteklerini esirgemeyen değerli dava arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Buradan bir kez daha belirtmek istiyorum, ben artık Şanlıurfa’dan Milletvekili adayı değilim. Ama gidene kadar vazifemi yapmak durumundayım. Emaneti ehil ellere teslim edene kadar bilgi birikim tecrübelerimi değerli dostlara aktarabilmek durumundayım. Allah’a çok şükür 32 senedir bil fiil aile olarak siyasetin içindeyiz. Kimin ne olduğunu kimin nasıl olduğunu en azından biliyor olmamız lazım ki istiyoruz ki genel merkezden arkadaşlar birazcık bizim bu tecrübemizden istifade etsinler. Başka bizim hiçbir beklentimiz yok.

Değerli dostlar siyaset bana şunu öğretti bir insanı kardeşiniz olsa dahi bir makama oturtmayana kadar hiç kimseye iyi demeyeceksiniz. Siyasette çeşitli makamlar var, şu an bulunduğum makamın bir üst makamı da var, Allah bilir ben bilmem ama olur ki bir gün bugüne kadar nasıl ki sevk-i ilahi ile gelmişsek bundan sonra da 50 yaşından sonra istikbar beklentisi içinde girmek bize yakışmaz. Ama olur ki bir gün bu makamdan bir üst makama geçersem inanın kendime bile kefil değilim, ama Süleyman kardeşimizi gördük inşallah o emaneti layıkıyla yerine getirdi. İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi