Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen Anneler günü münasbetiyle yayınladığı mesjında,

"Her kadın bir annedir. Bizi 9 ay karnında taşıyan, doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli annelerimizin bu özel gününü yürekten kutluyoruz. Anneleri, babaları senede bir gün yerine her gün hatırlamak, hayır dualarını almak, onlara hiçbir zaman ‘öf’ bile demeden onlara hizmet etmek, ölmüşlerse, dua etmek, hayır hasenatta bulunmak gerekir.

Anne sevgisi, sevgilerin en kutsalı, en büyüğü ve en özverilisidir. Doğumumuzdan itibaren en zor ve özveri isteyen dönemlerimizde yanımızda hep annemiz vardır. Anne, çocuğunun ihtiyaçlarını hiçbir sıkıntı duymadan karşılar. Anneler, çocuğu gülünce gülen, o ağlayınca ağlayan kutsal bir varlıktır."


“Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kadınlar, İslam dininin kendilerine verdiği kıymeti, rahatı, huzuru, hürriyeti ve boşanma hakkına malik olduklarını bilmiş olsalar, bütün dünya kadınları hemen Müslüman olurlardı. Müslümanlıkta kadın sultandır. Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir”


“Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan annelerimize hiçbir zaman ah-of dememeli, onları başımızda taşımalıyız.

Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere annelerimize sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum. Özellikle koronavirüs illetinden muhafaza olmamız için de annelerimizin duasını almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi