İnsan Hakları Derneği (İHD), Ankara Barosu, Diyarbakır Barosu ve Şanlıurfa Barosunun açıklamaları; birçok Şanlıurfalı Avukatlar ve Şanlıurfa halkı tarafından tepki ile karşılandı.
Baronun açıklamasını en sert şekilde kınayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada;
Ankara Barosu’nun bu açıklaması, her kelimesiyle İslamofobi kokuyor, esefle kınıyorum. “Çağlar öncesinden gelen ses” İslam’dır. O ses çağlar sonra da gelmeye devam edecektir. Çünkü İslam çağların ötesindedir, çağlardan üstündür. Dedi.
Şanlıurfa Barosunun açıklamasını Kınayan Baroya Kayıtlı Avukatlardan bazılarının açıklamaları:
 Avukat Mustafa Güneş; “Kayıtlı olduğum Şanlıurfa barosu tarafından, Ankara ve Diyarbakır barosuna yapılan destek açıklamasının tarafımca kabul edilmediğini aksine bu baroların açıklamalarını dini değerlere hakaret olması sebebi ile kınadığımı belirtmek isterim. Açıklamasında bulunarak Baronun acıkmasını kınadığını dile getirdi.”
Mehmet Uğur Korkmaz yapmış olduğu açıklamada; “Mensubu bulunduğum Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan basın açıklamasını kabul etmek mümkün değildir. İlgili açıklama şahsımı bağlamamaktadır. İslam dinine ve toplum değerlerine açık saldırı niteliğinde olan açıklamayı en sert şekilde kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi