Edinilen bilgiye göre, olay, Haliliye ilçesi Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan Süleymaniye Cami’de gece saatlerinde yaşandı.

Kimsenin olmamasını fırsat bilen henüz isimleri öğrenilemeyen ve yaşları 14 ile 16 arasında değişen 3 çocuk, camii cemaatinin tadilat için topladığı 9 bin 500 liraıyı çaldı. Durumu fark eden müezzin olayı polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, çocukların parmak izleri ve güvenlik kamerası kayıtlarından görüntülerine polis el koydu 


“Çocuklarınıza sahip çıkın”


Cami cemaatinden Mehmet Gök velilere seslenerek, herkesin çocuğuna sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Gök, “Bugün burada olan olay hepimizi üzmüştür. Bu hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan belli bir miktarda para çalınmış. Camimizin inşaat çalışması devam ediyor. Lütfen buna sahip çıksınlar. Çalınan Takiben 9 bin 500 lira bir paradır. Gördüğümüz kadarıyla kamerada görülen hırsızlığı yapan 3 kişilermiş. 3 hırsızda çocuk yaşta denilecek kişiler. Bizimki sadece anne ve babalar bu çocuklarınıza lütfen sahip çıkalım. Bu çocuklar yarın başka bir gün onlarında başını yakmasın” ifadelerini kullandı.
Çocuk hırsızların kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi