Gazeteci yazar ve Tarafsız Bölge Programı sunucusu Ahmet Hakan Ak Parti 7. Olağan Kongresi hakkında dikkat çekici bir makale kaleme aldı. Ahmet Hakan Partinin Merkez Karar Yürütme Kurulunun 50'den 75'e çıkarılması ve MKYK'ya yeni simaların katılması hakkında yorumda bulundu, Hakan MKYK'ya seçilen AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar için "..Doğu-Batı sentezi gibidir kendisi" diyerek dikkat çekici bir ifade kullandı.

İşte Ahmet Hakan'ın Ak Parti'nin Yeni MKYK'sı hakkında yazdığı köşe yazısından bir alıntı:

YENİ MKYK LİSTESİNDEN... SESLER, YÜZLER, SOKAKLAR

ABDURRAHİM FIRAT: Güneydoğu’ya özel önemin bir nişanesi olarak girmiş listeye. Bölgede ağırlığı vardır kendilerinin.

*

BİNALİ YILDIRIM: Partide bir “ağır abi” ihtiyacı varsa... O ihtiyaç sanırım kendisiyle giderilecek. İhtilafların ilk çözüm adresi olacak gibi...

*

KASIM GÜLPINAR: Şanlıurfa’dan ağırlığı olan bir isim... Hem yöresel tarafı var, hem de küresel... Doğu-Batı sentezi gibidir kendisi.

*

TÜRK İSLAM KARAKOÇ: Bu adı kim vermiş olabilir? Şair Abdurrahim Karakoç... Karakoç’un oğludur kendisi... Hukukçudur.

*

RESUL KURT: Çalışma hayatını iyi bilen ve çalışma hayatına dair televizyon programları yapan bir akademisyen. Uzmanlığı dikkate alınmış.

*

MUSTAFA ŞEN: Ekranlardan aşina olduğumuz bir tartışmacı... Artık partinin yönetiminde.

*

METİN TARHAN: Alevi Dernekleri Federasyonu Sözcüsü ve Erikli Baba Kültür Derneği Başkanı... Parti yönetiminde yer alması umut verici.

*

CEM ŞAHİN: Medyadan bir isim... Radyo Trafik Ankara’da spikerlik yapıyordu. Sivaslıdır. İyi bir seslendirmecidir.

*

SUMRU ALTUĞ: CV’si hayli gösterişli bir iktisatçı... Koç Üniversitesi’nden... TÜSİAD’la ortak çalışmalar yürütüyor...

*

SEVAN SIVACIOĞLU: Bir ara Ermeni Hastanesi doktorlarındandı... Ermeni cemaatinin önemli isimlerinden... Artık AK Parti yönetiminde.

*

SEDA SARIBAŞ: 2006 yılında “Miss Türkiye Güzeli” seçilmiş. Sonra Didim’e yerleşmiş. En büyük destekçisi eşiymiş.


TARAFSIZ BÖLGE SUNUCUSU AHMET HAKAN COŞKUN KİMDİR?

Ahmet Hakan Coşkun (d. 11 Ağustos 1967, Sorgun), Türk gazeteci ve televizyoncu. Hâlen Hürriyet, CNN Türk ve Kanal D'de çalışmaktadır. 6 Kasım 2019 tarihi itibaren Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini de yapmaktadır. HayatıYozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Çocukluğu Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti. İmam-hatip lisesinden mezun oldu. Bir süre Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne devam etti. Sonra İstanbul'a geldi, bir süre de burada okudu.

Bir müddet Büyükçekmece'de yayımlanan "Hürbakış" adlı gazetede çalıştı.Üniversitedeyken hikâyeler yazardı; birkaçı Yedi İklim dergisinde yayınlanmıştı. 1993-1994 yıllarında muhabir olarak TGRT'de çalıştı. 'Yankı' isimli bir haber programı yapan ekipteydi. Kanal 7 kurulurken genel müdür Mustafa Çelik'le temas kurup kadroya dahil oldu. Bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 1995-2003 arasında Kanal 7 haber müdürlüğünü ve ana haber sunuculuğunu üstlendi. Kanal 7'de İskele Sancak programını hazırladı ve bazı bölümlerini kitaplaştırdı. 2004'te Kanal 7 ile anlaşamayarak istifa etti.

Köşe yazarlığı serüvenine ilk Yeni Şafak'ta başladı. Daha sonra, Sabah'ta çalıştı ve şu anda Hürriyet'te yazıyor. CNN Türk'te Tarafsız Bölge programını sunmaktadır. 16 Ocak 2017'den itibaren Kanal D ana haber bültenini sunmaya başladı, aynı zamanda Kanal D haber dairesi başkanlığı görevini üstlendi.Çalıştığı

KAYNAK: HÜRRİYET

Editör: Haber Merkezi