Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Kıymetli hemşehrilerim, İlimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından MUAF TUTULMUŞTUR. Lütfen rehavete kapılmadan, Covid-19’a karşı aldığımız tedbirlere uymaya devam edelim." ifadelelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın yanısıra Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Tekirdağ ve Trabzon’da şehir giriş­ - çıkış kısıtlamaları kalktı. Bu illerde haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması da uygulanmayacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bugün kabine toplantısı sonrası yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Şanlıurfa dahil 9 vilayete giriş çıkış yasağının kaldırıldığını açıklamıştı.

Erdoğan: Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftada yaptığımız değerlendirmede 9 şehirimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir. demişti.

Editör: Haber Merkezi