Büyükşehir Belediyenin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı biber fotoğraflı paylaşımda “Değeri paha biçilemez sanat eserimiz ?️” yorumu yapıldı.

Online yemek sipariş platformu Yemek Sepeti de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin tweetini alıntılayarak, çöp şişin yanında közlenmiş kırmızı biberin bulunduğu bir fotoğraf paylaştı ve "Sanat, insan için değil midir zaten?" notunu düştü.

Yaşananlara kayıtsız kalamayan Düzce Belediyesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini etiketleyerek "Urfa'nın acı aşkı" notuyla göndermede bulundu.

Art Basel Miami Beach’te sergilenen 120 bin dolarlıklık bantlı muzun performans sanatçısı David Daruno tarafından kameralar önünde yenmesi sosyal medyanın gündemine oturmuştu. İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın 'duvara bantlanmış muzdan' oluşan 'Komedyen' isimli eseri, yenmesi öncesinde 120 bin dolara satılmış ve bütün dünyada merak uyandırmış, tartışma yaratmıştı.

Galeri direktörü Lucien Terras, muzun yenmesinin eseri 120 bin dolara satın alan kişi için bir anlamı olmadığını yeni bir muzla değiştirilebileceğini söylemiş ve “Datuno eseri mahvetmedi, muz burada bir fikirdi" diye eklemişti.

Bahse konu Twetler:

Editör: Haber Merkezi