Gaziantep’te yaşayan 25 yaşındaki İ.B. gittiği hastanede karnından 40 santimetre çapında, 7 kilogram ağırlığındaki kitlenin çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu. İ.B. kitlenin çıkarılmasının ardından "yeniden doğmuş gibiyim" dedi.

“Hastanın karnında 7 kilogram ağırlığında ve 40 santimetre çapında devasa kitle farkettik" diyen Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emin Yılmaz: “Hastamız bize karnındaki bir şişlikle geldi. Yıllardır bunu utancından veya çevre baskısından korkarak gizlemiş. Bazıları da ‘ona kilolusun spora gitmelisin’ demiş. Hastamız birtakım sıkıntılar oluncaya kadar hastaneye gitmeyi de ertelemiş. Hastamız bize başvurduktan sonra tetkiklerini yaptık ve karnının içerisinde yaklaşık 40 santimetre büyüklüğünde devasa bir kitle olduğunu tespit ettik. Tüm görüntüleme yöntemlerini yaptık ve kadın doğum uzmanlarımızla görüşerek ameliyat için onay aldık. Devasa kitle yüzünden hastamızın ameliyat olmaktan başka şansı yoktu. Hakikaten ameliyattaki kitlenin bu kadar büyük olduğunu düşünemiyordum. Bize de sürpriz oldu. dedi.

"Yeniden doğmuş gibi hissediyorum”

Sağlığına kavuşan İ.B çevre baskısıyla spor yapmaya başladım. Spor salonuna bir müddet gittikten sonra eğitmenlerimin tavsiyesiyle hastaneye başvurdum. Karnımdaki kitlenin bu kadar büyüklükte olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım. şuan yeniden doğmuş gibi hissediyorum ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi