Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, İktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek "Hükümetler borçlanmadan, ilave vergiler üretmeden, milletin sırtına ilave yük yüklemeden kaynak oluşturmak, mevcut kaynaklarını adil ve verimli şekilde kullanmak ve bu kaynaklarla Millete hizmet etmek durumundadır." ifadelerini kullandı.

Dünya kadar borçlanmaya gidildi.


Türkiye’de tablonun dünyadakinin tam tersi olduğunu belirten Erbakan, konu ile ilgili şunları kaydetti:


"Ülkede döviz yükseliyor Hükümet vatandaşa sesleniyor, 'fedakarlık yapın, elinizdeki dövizi TL’ye dönün' diyor. İşsizlik artıyor, işadamlarına sesleniyor; “Her biriniz 10 kişi istihdam etseniz işsizlik falan kalmaz” diyor. Pandemi oluyor; özel sektöre “fedakarlık yapacaksınız, işçi çıkarmayacaksınız” diyor, bankalara dönüyor “vatandaşın ihtiyacı var, kredi verin” diyor millete de IBAN numarası veriyor, “siz de varsa bize verin” diyor. Emekli maaşı, memur maaşı ödenecek para lazım, Hükümet bu sefer de “İşsizlik Fonu”ndan 12 milyar TL alıp kullanıyor. Dünya kadar borçlanma yaptılar, bunun faizi de var."


Peki devlet olarak siz hangi fedakarlıkta bulunacaksınız?


Her türlü yükün vatandaşın sırtına yüklendiğini belirten Erbakan, "Ahmet’ten alıp, Mehmet’e veriyorsunuz, Hasan’ın sağ cebinden alıp, sol cebine koyuyorsunuz. Santral memuru gibi; gelen telefonları, talepleri diğer tarafa aktarma memurluğu yapıyorsunuz! Yük Millet’in sırtında! Eskiden bir söz vardı, 'Her şeyi Devlet’ten beklemeyin' diye, şimdi bu sözün yeni versiyonu 'Her şeyi Milletten beklemeyin' oldu." ifadesini kullandı."


Hükümetin ve belediyelerin borcu 412 milyar daha TL arttı


Milli Görüş kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 70'li yıllarda Süleyman Demirel ile yaşadığı bir hatırayı anlatan Erbakan; "Erbakan Hocamız, TBMM’de Demirel Hükümeti’nin vergi politikasını eleştiriyor, 'Millet’e fahiş, haksız vergiler yüklüyorsunuz' diyor, arkasından Başbakan Demirel kürsüye çıkıp; “Sn. Erbakan, almadan vermek Allah’a mahsustur” deyince, Erbakan Hocamız da cevaben; 'Evet almadan vermek Allah’a mahsustur ama, hiç vermeden hep almak da size mahsus” diyor. İşte şu anlattığımız tablo da bize bu tarihi olayı hatırlattı. Ve her türlü fatura Millet’e kesilmesine rağmen, borç da katlanarak artıyor, Hükümet ve Belediyelerin toplam borcu son 22 ayda 412 milyar TL arttı. Borç-faiz-zam-vergi ekonomisinden kurtulmak için, “Önce Millet” diyen Devlet için, “Adil Ekonomik Düzen” için, yeniden bolluk ve bereket dönemini hayata geçirmek için Biz Varız, Milletimiz için Biz Varız, Yeniden Refah Var. diyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi