Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Kabinemize yeniden katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum. Affını isteyen Gül kardeşimize samimi gayretleri için teşekkür ediyorum. Her görev gibi Kabine'deki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak ülkemizi lider devleti yaparak bu kutlu mücadeleyi nihai hedefine ulaştıracağız.

Son haftalarda yağan kar ile bu yıl için rahat bir nefes aldık. Karayolları ekiplerimiz şehirlerarası yolları belediyeler kendi sorumluluk alanındaki yolları açık tutmak için harekete geçti. Mücadelenin etkin yürütülemediği yerlerde vatandaşlarımızdan mağduriyet yaşayanlar oldu. 2022’de tarımsal destekleme ödemesini, 3,2 milyar liralık ilave ile 29 milyar liraya çıkardığımızı müjdesini de çiftçilerimize paylaşmak istiyorum.

İran hattından doğal gaz akışını yeniden başlattık. Azerbaycan hattından doğal gaz alımı yaptık. Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini yakından tümüyle kaldırıyoruz. 

ELEKTRİK FATURALARINDA DÜZENLEMEDE YENİ SİSTEM

En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.

KORONAVİRÜS SALGINI YENİ KARARLAR

Dikkatle takip ettiğimiz hususlardan biri de koronavirüs salgınındaki gelişmelerdir. Gücü azalan salgını yakında gündemimizden çıkartmayı ümit ediyoruz.

YENİ KREDİ PAKETİ MÜJDESİ

3 paketle firmalarımıza 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz. Katma değeri yüksek ürünler üreten firmalara kolaylık sağlıyoruz. Tedarik zincirinde sürekliliği sağlayacak bir ekonomik destek iklimi oluşturmaktır. Alınacak kredilerin amacına uyugn kullanılmasını temin etmek için bankalarımızın ve firmalarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz. Yeni kredi paketimizin ülkemize hayrlı olmasını diliyorum.

Engellilere yönelik bu yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız.

Editör: Haber Merkezi