"AİLEYE YAPILAN HER SALDIRIYI DOĞRUDAN VARLIĞIMIZA YAPILMIŞ SAYIYORUZ"

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Her durumda kadınları korumaya alıyoruz.

Bugün kadın hakları borazanlığı yapanların kadını insan olarak bile kabul etmediği kültürel geçmişten geldiklerini unutmadık.

Aynı dönemde bizim toplumumuzda kadın devletin kuruluşundan vatanın savunulmasına, üretimden aileye kadar tüm alanlarda en ön saflarda yer alıyordu.

Bizim milletimizin ataerkil ve ya anaerkil değil, 'aile erkil' bir millet olduğunu söylüyoruz.

Her insanımız gibi kadınların da onurunun, şerefinin korunmasını sağlamak devletin vazifesidir.

Aileye yapılan her saldırı ve tehdidi doğrudan varlığımıza yapılmış sayıyoruz.

Zulüm kime yapılırsa yapılsın, şiddet kime yönelirse yönelsin, cinayetin faili ve maktulü kim olursa olsun, ayrımcılık kime uygulanırsa uygulansın karşı çıkılması ve mücadele edilmesi gereken bir kötülüktür.

SÍVEREK'E YENİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ 


AYŞE ÇAKMAK'I TEBRIK EDEREK ANKARA'YA DAVET ETTİ 
Çakmak ile dün yaptığı görüşmeye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün aslında Şanlıurfa’da bir seçim yapıldı.  Şanlıurfa’da yapılan seçimde Siverek Belediye Başkanlığı bizdeydi. Şimdi Belediye Başkanımızın istifası nedeniyle  boşalan belediye başkanı koltuğuna Ayşe Çakmak hanımefendi geçti. 2 üniversite bitirdi, 3. üniversiteyi de okuyor. Bugün yapılan seçim ile Ayşe Çakmak Hanımefendi 3. turda belediye başkanı seçildi. Seçim 1 saat önce bitti. Onun da bugün burada aramızda olmasını istedim. Dün kendisini de davet ettik. Kasım Gürpınar kardeşimiz ile geldiler. Kendileriyle de görüştüm, görüşmeden sonra da kendilerini uğurladım" ifadelerini kullandı.

Hürriyet 

Editör: Haber Merkezi