Çatışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da diplomatik temaslarına devam ediyor.

Yeniden Refah'ın Karaköprü Adayı Nihat Çiftçi Oldu Yeniden Refah'ın Karaköprü Adayı Nihat Çiftçi Oldu

Savaşın bir an önce bitirilmesi gerektiğini her fırsatta ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir görüşme gerçekleştirdi.

ERDOĞAN ŞİMDİ DE PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ

Görüşmenin yaklaşık 1 saat sürdüğü öğrenildi.

Yapılan telefon görüşmesinde Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar ve bölgesel konuların ele alındı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin sağlanması, insani koridorların açılması ve bir barış anlaşmasının imzalanması için acilen adım atılmasının önemini vurguladı. 

Ukrayna tarafıyla ve diğer ülkelerle sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapsamlı müzakerelerin yapılması ve netice alınması için çabalarını sürdüreceğini dile getirdi. 

“Putin, özel operasyonun askıya alınmasının tek yolunun Kiev’in çatışmaları durdurması olduğunu belirtti." “Erdoğan ise Batı’nın Rus kültürü ve şahsiyetlerine yönelik ‘çılgınca’ bir şekilde yürüttüğü mücadeleyi kınadığını kaydetti.”

Açıklamaya göre, “Putin operasyonun planlandığı şekilde ilerlediğini, krizin çözümü için Ukrayna yönetimi ve yabancı partnerlerle diyaloga hazır olduklarını” söyledi.

Kremlin’in ifadesine göre Erdoğan “bazı Batılı ülkelerde hız kazanan, Rus kültürü ve kültür figürlerine ilişkin ayrımcı kampanyaya yönelik eleştirel bir değerlendirmede bulundu.”

Putin Rus tarafının çatışma bölgelerindeki Türk vatandaşlarının tahliyesi için gerekli tüm desteği sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

Editör: Haber Merkezi