Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Durmuşlar Mahallesi’nde bulunan Hazreti Ukkaşe türbesinde 2017 yılında başlanan restorasyon ve çevre düzenlemesi projesinde sona yaklaşıldı. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Hz. Ukkaşe Türbesi Onarım ve Çevre Düzeni Projesi’nde yüzde 90’lık bir ilerleme kaydedildi.

Tarihsel araştırmalar yapılarak türbenin durumu ve ihtiyaçları tespit edildikten sonra başlanılan proje kapsamında Ukkaşe Hazretleri’nin mezarına hiç dokunulmadı. Türbe yapılan restorasyonla birlikte doğayla iç içe bir hale bürünürken restorasyon çalışmaları ve pandemiye rağmen türbenin ziyaretçileri hiç eksik olmuyor.

Uhud, Hendek ve Bedir savaşlarına katıldığı ve savaş esnasında kılıcı kırıldığı için Peygamber Efendimiz'in ona verdiği bir hurma dalını kılıç gibi kullandığı rivayet edilen Hazreti Ukkaşe'nin türbesi ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Bu yılın sonuna doğru türbedeki çalışmaların noktalanacağını belirten proje sorumlusu Levent Arıkan, yaptıkları çalışmalarla türbeye daha güzel bir hal kazandırdıklarını söyledi.

.

Editör: Haber Merkezi