Apple'ın geçtiğimiz günlerde iOS işletim sistemine sahip cihazları için yayınladığı yeni güncelleme sebebiyle ilk olarak hücresel ağ sorunu ortaya çıktı. Bu sorunun hemen akabinde ise kullanıcıların çok ciddi Wi-Fi sorunuyla karşı karşıya geldiği ortaya çıktı. Bu iki sorun uzaktan bakıldığında tek bir yazılım ile ortadan kaldırılacak gibi görünüyor ama Apple mühendislerinin bu konuyla alakalı bir çalışmaları bulunmuyor. Ortaya çıkan sorunlar kullanıcıların internete girişini engelliyor. Son 2 yıldır Apple'ın yaptığı her güncelleme hem iPhone hem de dizüstü bilgisayarlarda yeni sorunların ortaya çıkmasına olanak sağladı.

YENİ GÜNCELLEMEYİ ALMAK İMKANSIZ OLDU


Özellikle Amerika'da üretilen ve satılan cihazlarda meydana gelen bu sorun birçok kullanıcının sinir küpü olmasını sağladı. Bahsi geçen hata sebebiyle yeni bir güncelleme gelse dahi kullanıcıların güncellemeyi almak için hem Wi-Fi hem de hücresel ağ kullanımları yoktur. Bilgisayarları üzerinden iTunes programı ile güncelleme yapabilecek kişilerin burada da sorun yaşaması halinde cihazlarını Apple mağazalarına götürmesi gerekecek. Sorunun çözülmesi için güncelleme yayınlandı fakat halen bazı kullanıcılar sosyal medya üzerinden sorun yaşadıklarını duyuruyorlar.

KULLANICILAR KENDİ ÇÖZÜMLERİNİ ÜRETTİ


Apple tarafından yayınlanan güncelleme ile sorunları yok olmayan binlerce kişi kendi kendilerine çözüm yolu ürettiler. Bazı Apple kullanıcılarının sosyal medya paylaşımlarına göre Wi-Fi sorununa çözüm yok fakat hücresel ağ kısmında sorunları çözebiliyorlar. Kullanıcıların paylaşımlarına göre hücresel ağ ayarlarına ses ve veri ayarlarının olduğu kısımdaki ayarı 'sadece veri' olarak değiştirmek internete girmek için yeterli oluyor. Apple'ın bu hareketi birçok kullanıcının da iPhone modellerini terk etmesine sebep oldu.
Editör: Haber Merkezi