Dört gözle beklenen Safari haberi sonunda geldi. Sağladığı güvenlik ve denetimleri ile gönüllerimizi fetheden Apple’ın internet tarayıcısı Safari yakında USB güvenlik anahtarı ile güvenlik alanında  yeni devrim  getirecek. Safari web ve aynı zamanda mobil tarayıcıları destekleyecek güncelleme USB aygıtlarla alakalı olacak. Güvenlik anahtarları artık Safari tarafından da destekleniyor olacak.





Günümüzde teknolojinin hayatımızın herkesimine girip dahil olmasıyla güvenliğimiz çok büyük tehdit altına girdi. Her geçen gün sayıları artan bilgisayar korsanlarının daha sofistike hale gelmiş teknolojiyi kullanarak hayatımıza sızmaları an meselesi oldu. Müşterilerinin güvenliğini çok fazla önemseyen Apple ve Samsung gibi global büyük firmalar teyakkuza geçti. Güvenliğimiz için her geçen gün ihtiyaçlarımızla alakalı yeni araçlar üretilmektedir.





DONANIMLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ OLACAK





Artık birçok platformda olduğu gibi donanımsal alanda da güvenlik devrimi geliyor. teknoloji devi Apple bu konuya çok önem veriyor ve üzerinde büyük çalışmalar yapıyor. Bu alanda kimlik doğrulama, biyometrik güvenlik ve fiziksel USB güvenlik araçlarının kullanımını görmeye başladık. Bunun son örneğini de teknoloji devi Apple gerçekleştirecek. Şirket internet tarayıcısı Safari'de USB güvenlik anahtar desteğini test etmeye başladı. Daha önceleri Google’da gördüğümüz bu donanımsal güvenlik önlemleri, yapılan son açıklama ile Safari'de de kullanılmaya başlaması ; Apple ve Google şirketleri arasında güvenlik alanlında büyük rekabetlerin ortaya çıkaracağının bir göstergesi olabilir.


Editör: Haber Merkezi