Fırat Kalkanı harekatı ile TSK operasyonları hız kazanmış ve hemen akabinde 'Zeytin Dalı' operasyonu başlamıştı. Bu operasyonların akabinde ise hem TSK hem de ÖSO askeri gücünün farkına varmış oldu. Binlerce yıllık geçmişi olan Türk ordusunun gücü zaten biliniyordu fakat Suriye'yi kurtarmak için harekete geçen on binlerce kişilik Özgür Suriye Ordusuna güven gelmişti. Türkiye'nin sınır güvenliği için çalışmaları devam ediyor. Olası bir sınır ötesi operasyon için TSK ağır silahlı araçlarını sınıra gönderdi. Özellikle Münbiç sınırına yakın yerlerde hem binlerce Türk askeri hem de yerli imkanlarla yapılmış ağır silahlı araçlar konuşlandırıldı.

ÖSO CEPHELERE TAKVİYE GÖNDERDİ


Özgür Suriye Ordusu daha önce Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarında rol almış ve büyük başarı sağlamıştı. Suriye'nin eski haline dönmesi için büyük bir çalışma yapan Türkiye'ye yardımcı olan silahlı birlik olan ÖSO'ya destek tam gaz devam ediyor. Türkiye'nin olası bir Münbiç harekatı için bölgeye yakın cephelere takviye kuvvet gönderen ÖSO terör örgütlerine darbe yapmaya devam edecek. Münbiç şuanda terör örgütü PKK ve YPG mensubu teröristler tarafından işgal ediliyor.

MÜNBİÇ OPERASYONUNDA GÖREV YAPACAKLAR


TSK olası bir operasyon için önceden hazırlık yapmaya devam ediyor. Daha önce kimsenin haberi olmadan bir gece ansızın sınır ötesine operasyon yapan Türk askeri büyük bir başarı yakalayıp geri dönüştü. Gizli güçlerin ülkemize yönelik yaptığı bu hain planlara izin vermemek adına çok yakın zamanda Münbiç'e giriş yapılabilir. Sınıra sevkiyatı yapılan binlerce Türk ordusu mensubu personelin ve araçların olası bir operasyonda kullanılabileceği söylendi. Türkiye'nin olası bir sınır ötesi operasyonunda ÖSO mensubu askerlerinde rol alacağı biliniyor.
Editör: Haber Merkezi