Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de hizmet veren bir şirkettir. Elon Musk'ın sahibi olduğu şirketin ülke dışında yatırımları devam ederken bir ilk yaşandı ve Elon Musk, Çin topraklarında oldukça büyük bir fabrika açtı. İlk ülke dışı fabrika olma özelliğini taşıyan Çin'de ki fabrikada genelde Çin iç pazarına yönelik çalışmalar yapılacak. Elon Musk'ın açıklamalarına göre fabrikayı açmak tam 23 milyar dolara mal oldu. Fabrikanın hedefleri arasında 2019 yılının son çeyreğinde Model 3'te seri üretime geçilmesi planlanıyor.

SUV MODELİ ÇİN'DE ÜRETİLECEK


Tesla rakiplerini analiz etmeye devam ediyor. Şirketin ilk SUV modeli bu yıl içerisinde tanıtılacak ama halen elektrikli otomobil hakkında bir görüntü ortaya çıkmış değildir. Tesla'nın ilk SUV modelinin tanıtılmasından sonra ön siparişler ve seri imalatında Çin topraklarında yapılacağı söylendi. Çin'de ayrıca Model Y'nin seri imalatına da yer verilmesi bekleniyor. Yüksek fiyata satılan Tesla modelleri ise, Kaliforniya'da yer alan ana fabrikada üretilecek.

ŞANGAY TESLA'NIN İKİNCİ ANA ÜSSÜ OLACAK


Çin'in en çok bilenen şehri Şangay'da açılan fabrikanın SUV modeli ve aynı zamanda birçok modeline ev sahipliği yapacak modellerin üretimine ev sahipliği yapacak olan Tesla, yeni yılla birlikte düşük bütçeli otomobiller üretecek. Elektrikli otomobil piyasasının yüzde 35'ine sahip olan Tesla'nın, 2019 yılında bu rakamı 40'ın üzerine çıkarmaya çalışacak. Çin'de açılan Tesla fabrikasının neler başarabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi