Soylu, konuşmasında, İBB'deki terörle iltisaklı oldukları belirtilen çalışanlar hakkında başlatılan teftişe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AA'nın haberine göre; sosyal medyanın yalanı doğru kılamayacağına vurgu yapan Soylu, "Her ay bazı gazetecilere 15 bin lira, bazılarına 30 bin lira, bazılarına başka şeyler vermek sizi haklı ve meşru kılmaz. Göreceğiz önümüzdeki günlerde. 

Teftiş yapılıyor. Bakalım neler çıkıyor? Kamu gücünü insanlar kendi siyasi ikballeri için kullanmazlar. Kamu gücü bu ülkenin, milletin geleceği, devletin bekası için... Bizim başka sorumluluklarımız var." diye konuştu.

Seçimlerin kaybedilebileceğini dile getiren Soylu, bazen de kaybedilen seçimin de kazanç olduğunu söyledi. Soylu, ellerinden geleni yaptıktan sonra takdiri her zaman millete bıraktıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Millet böyle takdir gösterdi. Başımızın üzerinde yeri var. Elbette ki bu, bizim yarışı bıraktığımız anlamına gelmez. 2024 seçimleri için parti teşkilatları ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklardır. 

Sonucunda yeniden İstanbul'un teveccühünü almak için gayret gösterecekler. Patnos ve Silopi belediye HDP'de. Patnos ve Silopi belediyesinin oraya istediği kişiyi almasına seyirci mi kalmalıyız? Dağla irtibatlı veya dağdakinin bir kardeşini oraya alabilecek, bunu terör örgütünün talimatıyla gerçekleştirecek bir anlayış mı ortaya koymalıyız? HDP'de olabilir. Benim görevim kanuna uymayan durumu kontrol etmektir. Bana bu görevi halk veriyor.

Editör: Haber Merkezi