Modifiyeli araçların artışı ve bazı filmler aracılığıyla insanlara hoş gösterilen drift olayı, halkın her kesimi tarafından yapılmaya başlandı. Güvenlik önlemleri alınmadan yapılan drift, birçok insanın sağlığını tehdit eder duruma geldi. Halkın bu konuda tepki göstermeleri sonucu, drift yapılmaması için önlem almak isteyen devlet görevlileri yeni trafik cezası kurallarını yürürlüğe soktu. Geçtiğimiz aylarda çıkarılan bu cezalar trafik polisleri tarafında dikkatlice uygulanmaktadır. Uygulanan kontrolde ceza alan sürücü sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu uygulamaya bazı vatandaşlar tepki gösterse de halkın büyük bir bölümü uygulamayı desteklemektedir.

Drift yapan sürücülere kesilen ağır cezalardan biride geçtiğimiz günlerde Eskişehir’den geldi. Eskişehir’in Mustafa Kemal bulvarı üzerinde bazı araçların drift yaptığı ihbarını alan polis ekipleri olay yerine intikal ettiler. Olay yerinden kaçan araçları polisler kovalamaya başladı. Uzun kovalamaca sonucunda yakalanan araç sürücüsünün 0.78 promil alkollü olduğu da tespit edildi. Sürücünün eskiden de 5 kez alkollü araç kullanmaktan dolayı ceza aldığı da tespit edildi.

ARAÇ SAHİBİ DRİFT YAPTIĞINA PİŞMAN OLDU


Sürücüye daha önceden yaptığı 5 kez alkollü araba kullanmaya yenisini eklemesinden dolayı 2 bin, önceki trafik cezalarından dolayı geçici süre el konulan sürücü belgesinin süresi dolmadan ehliyetsiz şekilde araç kullandığı için 2 bin, drift yaparak halkın ve diğer sürücülerin canını tehlikeye attığından dolayı da 5 bin para cezası yazıldı. Para cezalarına ilave olarak daha önce görülmemiş bir karar veren polis ekipleri aracı 60 gün trafikten men ettiler ve sürücünün ehliyetine de 2031 yılına kadar el koydular.
Editör: Haber Merkezi