Yeni yıla girmemizle beraber üzücü haberler gelmeye başladı. Aldığımı bilgilere göre Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 32 lira artarak 103 TL ücrete sahip oldu. Köprüden geçen taraflar her iki taraf için bu ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Fiyat artışı haberi yılbaşından sonra geldiği için yılbaşı tatilinden önce köprüyü kullananların geçiş ücreti olarak farklı bir ücret ödeyeceği haberini de biz buradan vermiş olalım. İstanbul'da yer alan ve özel yapım olan Yavuz Sultan Selim köprüsü için herhangi bir zam haberi henüz bizimle paylaşılmadı. 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri için ise bu yıl zam yapılmayacağı zaten daha önce dile getirilmişti.

OTOYOL ÜCRETLERİNDE DE CİDDİ ARTIŞ OLDU


Sadece Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerinde dahil aynı zamanda kullanılan otoyolda da çok ciddi bir artış oldu. Köprünün kullanım ücretine ek olarak Gebze - İzmir otoyoluna da zam yapıldı. Köprüyü kullanmak için geçeceğiniz zorunlu yol için daha fazla ücret ödemek zorunda kalacaksınız. 11 lira 50 kuruş olan Altınova- Orhangazi arası otoyol ücreti daha sadece 1 gün önce 5 lira 50 kuruşa geçilebiliyordu. Türkiye'de otoyol ücretlerine zam gelmesi, petrolün pahalı olması ve aynı zamanda yaşamın çok daha pahalıya gelmesi vatandaşın sabrını taşırmaya başladı.

DEĞERLİ KAĞITLARIN SATIŞINA DA ZAM YAPILDI


Otoyol ve köprüye gelen zam haberinden sonra sizlere yine kara yollarını ilgilendiren bir haberden bahsetmek istiyoruz. Hazine ve Maliye bakanlığının kararına göre 2019 yılında değerli kağıtlar çok daha fazla fiyata satılacak. Değerli kağıt diye lanse edilen noter kağıtlarının 27 liraya kadar artışa söz konusu olabileceği söyleniyor. Bunun haricinde ehliyet, pasaport ve kimlik şeyler yeni yılda daha fazla ücret ödeyerek alınabilecek. 2019 yılının zam yılı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.
Editör: Haber Merkezi