Güney Koreli LG'nin yeni üreteceği telefonların bu yıl içerisinde piyasaya çıkacağı söyleniyor. Markanın daha önce çıkardığı telefonlar sadece Türkiye'de değil bütün dünyada milyonlarca kişinin satın aldığı bir telefon olmuştur. Normalde tek işi ekran üretmek olan LG'nin son 10 yıldır birçok ürünü kendi ürettiğini söyleyelim. Özellikle televizyon, akıllı telefon ve ses sistemleri konusunda profesyonel bir konuma geldi. G8'de kullanılacak ekran içi ses özelliği sayesinde ekran aynı zamanda hoparlör olacak. Dokunmatik bir ekrana nasıl böyle bir teknoloji entegre edilecek çok merak ediyoruz.

TEK BİR SES SİSTEMİ OLACAK


LG'nin yeni akıllı telefon olmaya aday G8'de yeni teknolojiler üst üste gelecek. Telefonun su geçirmez olması ve aynı zamanda birçok devrim niteliğinde özellikle gelmesi bekleniyor. Bu özelliklerden birisi ekran içi ses sistemidir. Ekranın tamamın yer alacak hoparlör sayesinde telefonda sadece bir adet ses sistemi olacak ve bu ses sistemi her işlevi görecek. Kullanıcı memnuniyeti konusunda da diğer markalardan daha önde olması muhtemeldir. LG yetkililerin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama sonucunda yeni model G8'de bu özelliğin olacağını öğrendik.

DAHA ÖNCE TELEVİZYONLARDA KULLANILMIŞTI


LG'nin bahsi geçen ekran içi ses sistemini daha önce bazı televizyonlarında denediğini söylemeden geçmemek gerekiyor. Televizyonlarda bu sistemin adına 'Sound on Display' verildi. Televizyonun ekranı titreşimli bir hale getiren bu teknolojinin akıllı telefonlarda nasıl olacağı en çok merak edilen şeydir. Mühendislerin bu konu hakkında gerekli çözümleri ürettiği düşünülüyor ki çok yakında çıkacak olan G8'de her detayı öğreneceğiz.
Editör: Haber Merkezi