Yakın bir tarihte gösterime giren ve bütün dünyayı etkisi altına alan Netflix dizileri arasında ilk sıraları alan ünlü La Casa De Papel dizisi, birçok insanın profesyonelce yapılacak hırsızlıkların gerçek olabileceğine inandırdı. Birçok insan bu dizinin etkisinde kalarak birçok hırsızlık planını akıllarında canlandırmaya başladı. İnsanlar o kadar çok etkisinde kalmıştı ki dizideki kıyafetler ve armaların basılı olduğu tişört anahtarlık ve birçok ürün çok fazla sayıda satılmaya başladı. Türkiye'de bu konsept ile kafeler açıldı ve popülaritesini her geçen gün arttırmaya devam etti. Dizide büyük bir soygun hedefleyen bir ekip konu alınmıştı. Her ayrıntısına kadar düşünülmüş ve her kombinasyon değerlendirilmiş olan bu hırsızlık planında yakalanmak imkansız gibi durmaktadır.

DİZİDEN İLHAM ALDILAR AMA KAÇMAYI BAŞARAMADILAR


La Casa De Papel dizisini izleyen bir grup genç, diziden aldıkları ilhamla kendilerine hırsızlık planı hazırladı. Dizideki her ayrıntıyı düşünen bu grup etkileyici bir plan hazırladı. Yapılan planı gerçekleştiren grup üyeleri İstanbul, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli illerinde yaptıkları 4 hırsızlıkta planlarının gayet iyi işlemesi sonucu yakalanmamışlardı. Polisleri her seferinde atlatmayı başaran bu grup son bir hırsızlığı gerçekleştirme kararı sonrasında bir telefon mağazasının camını kırıp 45 saniye içerisinde alabildikleri bütün telefonları aldılar.

EMNİYET MENSUBU HIRSIZLARI HEMEN BULDU


Emniyet güçleri, çevredeki birçok kamerayı incelemeleri sonrasında sahte plaka kullanan hırsızların izini sürmeye başladı. Hırsızların izini bulan emniyet güçleri, hırsızların Bursa - Kocaeli kara yolu üzerinde hareket halinde olduğunu tespit etti. Uzun bir kocalamaca sonucunda kıskıvrak yakalanan hırsızlar, emniyette verdikleri ifadelerinde, soygunlar sırasında dizide ki gibi aynı tip maske ve kıyafet kullandıklarını ve çalıntı plakalı araçlarla kaçtıklarını itiraf ettiler.
Editör: Haber Merkezi