Sağlık Bakanlığı, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 73 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 574’e yükseldiğini açıkladı.
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 73 kişinin hayatını kaybettiği toplam vefat sayısının 574 olduğu açıklandı. Açıklamada, bugünkü test sayısının 20 bin 065, vaka sayısı ise 3 bin 135 olduğu belirtildi. Toplam test sayısının 181 bin 445, toplam vaka sayısının 27 bin 069, yoğun bakım hasta sayısının bin 381, entübe hasta sayısının 935, iyileşen hasta sayısının 1 bin 42 olduğu kaydedildi.

  • Test pozitif oranının bir kaç gündür aynı oranda %15’te kalması ve 4 gündür hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 80’nin altında kalması ilerisi için ümit verici. İyileşen hasta sayımız 1.042 oldu. İyi yoldayız. Lütfen hep birlikte evde kalmaya devam edelim.
  • Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara : “Nüfusun % 80’i evde kalırsa virüs 4 haftada söner.Toplumun büyük bölümüne bulaşma ihtimali var ama virüs gittikçe zayıflayacak.Çünkü ideal yaşam alanı insan değil, yarasa. Zamanla insandaki gücünü kaybedecek.”
  • Türkiye; son 24 saatte ABD, İngiltere, İspanya ve İtalya sonra en çok yeni koronavirüs vakası raporlayan 5. ülke oldu.
  • AFAD: Koronavirüs salgını nedeniyle yurtdışından ülkemize getirilen ve 14 günlük karantina süresini yerleştirildikleri yurtlarda dolduran üniversite öğrencilerimiz, AFAD koordinasyonunda memleketlerine ÜCRETSİZ olarak gönderilmektedir.
  • PTT tüm vatandaşlara haftada bir paket (5 adet) olmak üzere ücretsiz maske dağıtılacağını açıkladı. Duyuru EpttAVM web sitesi üzerinden yayınlandı. Maskelerin PTT Kargo ile ücretsiz dağıtılacağı bildirildi.
  • maske.epttavm.com

Editör: Haber Merkezi