PKK'nın karar alma organlarından sözde KCK önderlik komitesi/yürütme konseyi üyesi Nazife Bilen, MİT ve TSK'nın operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, PKK/KCK'lı terörist Bilen'in, bugüne kadar etkisiz hale getirilen en üst düzey kadın örgüt mensubu olduğunu bildirdi.

ÖRGÜTÜN İLK KADIN KURUCULARI ARASINDA

Terörist Bilen’in, Suriye ve Lübnan’da terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’dan siyasi ve askeri eğitim almasının ardından PKK Kadın Harekatı’nın ilk kurucuları arasında yer aldığı öğrenildi. Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK’nın en üst karar alma organlarından sözde KCK Önderlik Komitesi ve Yürütme Konseyi üyesi olan terörist Bilen’in etkisiz hale getirilmesinin KCK Kadın Yapısının Irak alanında ilk defa bu kadar üst düzey kayıp verdiğine dikkat çekerek, bunun kısa ve orta vadeli sonuçları olacağını belirtti.

KCK ÖNDERLİK KOMİTESİ’NİN FONKSİYONU

Öte yandan, PKK/KCK Başkanlık Konseyi’ne bağlı Abdullah Öcalan’ın uluslararası alanda gündeme getirilmesi amacıyla eylem planlayıp, koordine eden komitede, geçmiş dönemde Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Ali Haydar Kaytan, Nuriye Kesbir, Diyar Gari Muhammed gibi örgütün tepe yönetiminin görev aldığı öğrenildi. 'Halmat Diyar' kod adlı terörist Diyar Gari Muhammed MİT’in geçen yıl düzenlediği benzer operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Editör: Haber Merkezi