2019 yılında yeni teknolojiler üretmek ve insan hayatını çok daha kolay bir duruma getirmek için şirketlerin yeni fikirleri hayata geçmeye başladı. Dokunmatik telefonun imkansız olabileceğini düşünürken artık hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, yeni yılda çok farklı bir amaç için kullanılacak. IBM 2019 yılından itibaren hava durumu tahminlerini en iyi duruma getirebilmek için akıllı telefonlardan yardım alacağını söyledi.

AKILLI TELEFONLARDAKİ SENSÖRLER KULLANILACAK


IBM şirketine bağlı bir hava durumu tahmin şirketi olan The Weather Company, akıllı telefonlarda bulunan sensörleri kullanarak yeni yıl ile birlikte hava durumu tahminleri en iyi seviyeye getirecek. İlk gelen bilgilere göre The Weather şirketine ait mobil uygulamalar bu işi gerçekleştirecek. Uygulamayı kurduğunuzda birçok şeye izin vereceksiniz ve uygulama telefonunuzun sensörleri sayesinde ölçtüğü havayı direkt olarak şirkete gönderecek. Aynı bölgede olan insanların sensör bilgileri ciddiye alınarak hava durumu tahminleri en iyi seviyeye getirecek.

WEATHER CHANNEL UYGULAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ


Geçtiğimiz hafta oldukça büyük bir gizlilik soruna neden olan Weather Channel uygulamasına dair bilgiler, yeni yılda oldukça ciddi bir problem doğurdu. İnsanlar ve özellikle şirketler Weather Channel uygulamasının gizli bilgi topladığına dikkat çekerek uygulama geliştiricileri için ciddi eleştiride bulundu. IBM, kendi şirketi The Weather Company için her şeyi şeffaf bir şekilde yapacak. Kullanıcılar birçok şeyin farkında olduğu için yeni zamanda oldukça gerçek hava durumu tahminlerini görmeye başlayacağız.
Editör: Haber Merkezi