Hüdapar Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Mehmet Yavuz'un tedavi gördüğü  Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesinde vefat ettiği öğrenildi. 

Yavuz bir süre önce Böbrek hastalığı nedeniyle tedavi görürken ameliyatla bir böreği alınan ve akabinde kanser teşhisi konulan Yavuz, ümmetin duasını dilemişti. Yoğun bir tedavi süreci geçiren Yavuz için semaya kalkan eller şifa niyazında bulunmuş . "Hastalık mektebi ve sırr-ı imtihan!" başlığıyla hastalığını duyuran Yavuz, "Başta Yusufî ve muhacir abiler olmak üzere bütün bacı ve kardeşlerden tekrar dua talep eder, saadet-i dâreyne vasıl olmanızı Cenâb-ı Allah'tan niyaz ederim” ifadelerini kullanmıştı.  

Yavuz'un cenazesi saat 08.00’de Diyarbakır’dan memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesine götürülerek, Cuma Namazından sonra defnedilecegi öğrenildi. 

Mehmet  Yavuz kimdir

Mehmet Yavuz 1974 yılında Adıyaman’ın Kahta İlçesinde doğdu.İlk, orta ve Lise öğrenimini Kahta’da tamamladı.Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olan Yavuz, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da değişik okullarda Türkçe ve Edebiyat Öğretmenliği görevinde bulundu. Özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik ve idarecilik yapan Yavuz, 2 yıla yakın bir süre bir özel televizyonunda programcılık yaptı. Hüda-Par kurucu üyesi olan Yavuz, Hüda-Par genel sekreterliği ve parti sözcülüğü görevini yürütmekteydi. Yavuz Siverek’ten evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi