Havalimanı otopark ücret tarifesinde oldukça büyük değişiklikler oldu. Özellikle yeni havalimanı otopark ücretlerinde çok ciddi bir zam söz konusu oldu. Otoparkların ücretsiz olacağı düşünülürken yapılan bu değişiklik bir hayli değişikliğin olmasına sebep oldu. Yeni havalimanı ücret tarifesindeki bu değişiklik Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü kontrolünde yapıldı. Bu değişiklikler ise kısa zamanda yürürlüğe girecek ve aynı zamanda ücretli otopark tarifesi yürürlüğe girecek. Dünyanın en büyük havalimanı konumunda olacak İstanbul Havalimanı'nda otomobiller için kapalı otoparkın bir saatlik fiyatı 19.75 TL olarak belirlenmişti. Yeni fiyatlar ile 1.25 TL zam geldi ve 1 saatlik ücret 21 TL oldu.

TÜRKİYE'DE BÜTÜN HAVALİMANLARI ZAM ALDI


Sadece yukarıda bahsettiğimiz havalimanları değil, Türkiye genelinde birçok havalimanı için zamlı ücret uygulanacak. Havalimanı zamlarında oldukça ilginç bir fiyat tarifesi uygulanıyor. İstanbul Havalimanı için 1 saatlik ücret 21 TL çıktı fakat 3 saatlik otopark ücretinin 25 TL olduğunu söyleyelim. Yani 1 saat kaldıktan sonraki 2 saat için sadece 4 lira alınıyor. Günlük abonman, haftalık abonman ve aylık abonman için fiyatlarda güncellendi fakat her havalimanı için farklı bir ücret tarifesi kullanılacak.

GÖREVLİ PERSONEL FARKLI ÜCRET ÖDEYECEK


Havalimanında görevli personel için ise farklı bir ücret tarifesinin ödeneceği bildirildi. Açık otopark kullanmak isteyen araç sahipleri kapalı otoparka göre farklı bir ücret ödeyecek. Kapalı otoparka göre açık otoparktan daha fazla ücret alınacak. Havalimanında görevli personel araçları için farklı bir ücret tarifesi uygulanacağını söylemiştik. Aylık otopark ücreti olarak 136.50 TL ödeyecek personelin bu konuda bir hayli rahat edeceğini tahmin ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi