Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Tek kayak merkezi konumunda bulunan Karacadağ Kayak merkezi yavaş yavaş hak ettiği yatırım projelerine kavuşuyor.

"GÜNEYDOĞU'NUN ULUDAĞ'I HAK ETTİĞİ DEGERE ULAŞACAK "

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine 57 km mesafede 1919 rakımlı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek volkanik dağı olan Karacadağ'da, yapılacak otel ve sosyal tesislerle kış turizminde öne çıkması hedefleniyor. "Güneydoğu'nun Uludağ"ı olarak da isimlendirilen Karacadağ kayak merkezi, her kış günübirlik on binlerce misafirini ağırlıyor.  Artarak devam edegelen ilgi nedeniyle AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar'ın girişimleriyle Büyükşehir Belediyesi bölgeye yatırım yapılacak yerler listesine alarak ihale yapıldı.

KASIM GÜLPINAR'IN GİRİŞİMLERİYLE PROJE START ALDI 

Böylece AB uyum komisyonu Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle Kayak merkezinin konaklama sıkıntısı giderilecek.

Çevre illerden gelen ziyaretçilerin merkezde konaklamasına imkan sağlanacak 50 yataklı bir otelin kazandırılacağı merkeze restoran da yapılacak. Ayrıca 300 metrelik pistin uzatılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal

Projesi tamamlanıp yapım çalışmalarına başlanan Otel inşaatının en kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçirilmesiyle birlikte, merkezin daha cazip hale getirilmesi amaçlanıyor.

Karacadağ kayak merkezi kış mevsiminde bölge halkının yöresel kıyafetlerle yaptığı kayakla renkli görüntülerle gündeme gelmişti.

Editör: Haber Merkezi