AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar Güneydoğu TV’nin haber konuğu oldu.

FRANSIZ – TÜRK DOSTLUK GRUBU URFAMIZDAN MEMNUN OLARAK AYRILDI

Şanlıurfa rakamsal olarak çok fazla mülteci ağırlamakta. Fransız heyetinin bu sorunları gözlemlemesini arzuladık. Bölgemizde cereyan eden olayların ve ön yargılarının yıkılması adına Fransa’da oluşan algıyla burada olanın aynı olmadığını göstermeye çalıştık.  Bunları burada gördüklerini Fransa’da oluşan algıyı memleketlerinde kıracağına olan inancım tamdır.

Barış pınarı operasyonu bizim onları buraya çağırmamızla bağlantılı değildi. Çünkü biz bu programı 2 ay öncesinden yapmıştık.

TÜRKİYE KÜRDÜYLE TÜRKÜYLE ARABIYLA BİR BÜTÜNDÜR

Tabi bu operasyon hakkında Avrupa’dan gelen seslere binaen Avrupa birliğinin hiçbir şekilde bizim çıkarlarımızı gözetmediğini neyin peşinde olduklarını nasıl bir niyet gözetlediklerini bugün yaptıkları açıklamaları görünce anlıyoruz.

Trump’un açıklamalarına bakarsak ve biraz daha beklersek nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya kalacağımızı ve nasıl bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarız.

Avrupa birliğinin orada inşaat faaliyeti yaparsanız oraya mültecileri gönderirseniz sizi desteklemeyiz, mültecileri size gönderelim dediğimizde hayır göndermeyin dediklerini görüyoruz. Size para verelim siz mültecilere sınırlarınız içinde bakın diyorlar. Keşke İmkân olsa desek ki mültecileri alın teklif ettiğiniz paranın iki katını size verelim diyelim.  Ve insanımızda o feraset var.

Suriye krizinin çıktığı tarihe geri dönersek şayet o günden bugüne görüyoruz ki Ortadoğu’da yeni bir dizayn inşa edilmek isteniyor. Zira eskiden anlatıldığında bizler komplo teorileri diyorduk. Ne derdik ekonomimizi çökertmek istiyor. Şimdi görürüz ki Trump bunu açıkça ifade edebiliyor. Biz rahip Brunson konusunda Türkiye’ye ekonomik operasyon düzenledik ve yeniden yaparım.  Kendi itiraf ediyor bunu.

Onun en yakın senatörü ise ben Tayyip Erdoğan’ı bitirebilmek için Türkiye’ye her türlü ekonomik ambargo uygulanması için elimden gelen her şeyi yapacağım diyor. Ve bunu açıkça ifade ediyor.

Orta doğuda ki bu yeni yapılanma yeni dizayn yapılmak istenen komplo teorisinden öte amaçlanan hedef Türkiye’yi bitirmek. Bu yeni yapılanma yeni dizayn Deaş’ı bahane edip Deaş’ı ortaya atıp sonra onları yendik diyorlar. Burada bir sürü devlet var NATO ülkeleri Avrupa, zaten Avrupa Deaş’ı kendine tehdit gördüğünü söylüyor, en başta Fransa, Almanya Amerika Almanya, madem Deaş’tan bu kadar korkuyorsunuz neden birleşip te burada onlarla savaşmıyorsunuz?

Burada amaç Türkiye, Deaş’ı Türkiye’ye karşı kullanabilmek. Türkiye’nin insanları kadirşinas yardım sever hayırseverdir. Mesele 2 milyon insanı oraya yerleştirmekten ziyade Türkiye’nin geleceğiyle ilgili endişelerini bertaraf etmesinden ibarettir.

Türkiye Kürt’üyle Türkü’yle Arap’ıyla her türlü etnik unsuruyla bir bütündür. Ve bizim çimentomuz İSLAM birlikteliğidir. Bu birlikteliği bozmaya karşı ortak bir tavır sergilemeliyiz. Biz burada Müslüman bir toplum ülke olarak üzerimizde oynanan oyunları görmezsek ve dahi elimizde imkân varken müdahale etmezsek bunun ceremesini ilerde çok fazla çekeriz.

TÜRK KÜRT ARAP 1O71’DEN BU GÜNE DİN ADINA İTTİFAK KURDU

Ortadoğu’da bizimle alakalı görünmeyen bütün gelişmeler ne hikmetse en fazla Türkiye’yi etkiliyor. Bu süreçte hiçbir devlet diyemez ki en fazla ben etkilendim.

Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinde de dost meclisinde de her zaman telaffuz etmişimdir Ortadoğu bizim için farklı anlam ifade eder. Zira Ortadoğu bizim için Mekke demek Medine demek Kudüs demektir. Biz bunun için mücadele ediyoruz.  Şeklinde konuştu

Gülpınar konuşmasına şöyle devam etti.

On bin kilometre öteden gelip burayı karıştıranlar bize ne yapıyorsun deme hakkına sahip değildir.

Biz burada Türkiye olarak Türk’üyle Kürt’üyle Arap’ıyla ittifak etmişiz,

Ne zaman ittifak etmişiz?

Ta 1071 Malazgirt zaferinden beri ittifak etmişiz.

Kime karşı ittifak etmişiz?

 Bizans’a karşı ittifak etmişiz.

Ne için ittifak etmişiz?

 Din için ittifak etmişiz.

Kurtuluş savaşında ne etmişiz?

Yine aynı neden DİN İçin ittifak etmişiz.

Ben bir Kürt olarak İstanbul’da Çanakkale’de ne kadar hakkım varsa, Türklerin de aynı şekilde Şanlıurfa’da Diyarbakır’da hakkı vardır.

Zira bizim ittifakımızın çatısı belli, temeli belli çimentosu belli...

Bu çimentoyu yıkmaya kalkışanlara karşı bizim burada tavır sergilememiz lazım.  Dünya eski dünya değil. Artık burada çok farklı fitne kaynakları var. Biz kendi içimizde yek vücut olursak kimse bize bilek bileyemez.

TRUMP KÜRT’LE TÜRK YÜZYILLARDIR DÜŞMAN DEME CÜRRETİNİ KİMDEN ALIYOR?

Bakın Trump’un bir açıklaması zoruma gitti. Birçok açıklaması zorumuza gitti ama buraya ayrı parantez açmak istiyorum: biri bana dedi ki zaten Kürtler Türklerin yüzyıllardır ezeli düşmanıdır. Kürtler Türklerle yüzyıllardır mücadele ediyor. Bu ifadeyi bir Amerika başkanı nasıl kullanabilir. Bu açıklama bu ülkede her kürdün zoruna gitmesi gerek. Yüz yıllardır düşmanlarmış ve mücadele ediyorlarmış. Kimi kime karşı kullanıyorsun kimsin sen bunu Trump’a sormak lazım.

Ortadoğu’yu ufak ufak parçalara bölüp uydurma devletlere bölenler 1. Dünya savaşı 2. Dünya savaşı bu insanları çok mu seviyordunuz bu insanları bu bölgeyi her zaman nifak sokup karıştırdınız.

Irak’a barış getiriyordu Amerika, ırak ne durumda sormak gerekiyor. Bir kıvılcım yetiyor karıştırmaya bakın görüyorsunuz 3 günde yüzlerce insan öldü Libya ne oldu. Sormak gerekiyor insanlarına çok mu kötü durumdaydınız? Bedava elektrik bedava su ücretsiz ulaşım herkesin evi arabası, şimdi ne durumdasınız? 2 bilinmeyen devlet var orada şu an. Gerçekten sormak gerekiyor bu soruları. Aynı şekilde Suriye…

Bütün bunların sebebi Türkiye mi?

Yemen... Suudi Arabistan’ın petrol kuyusu bombalandı ertesi günü milyarlarca dolarlık hava savunma sistemi sattılar.

Basiretli halkımız ümit ediyorum ki inşallah farkındadır her şeyin.

Sınır hattımızda yaşayan vatandaşlarımız için durum çok zor biliyorum ama eminim ki devlet bunun önlemini almıştır.

Daha öncede Kilis’te yaşandı. Ama Fırat kalkanı operasyonundan sonra bu tehdit ortadan kalmış oldu.

2013’te satın Cumhurbaşkanı’nın önerdiği güvenli bölge kabul görseydi bugün bunları konuşuyor bile olmazdık. Özellikle büyük devletler bu fikri kabul etmedi. Çünkü bu onların yapmak istediklerine tersti. Bizi gezi olayları Fetö darbe girişimi ekonomik operasyonlarla oyalayıp durdular.

Sorun içimizdeki hainler. İmiz deki hainler olmasaydı Türkiye’nin hiçbir teklifinin reddedilmesi söz konusu bile olmazdı diyen Gülpınar Zira onlar içimizdeki hainlere güveniyorlar. Düşünsenize 82 milyon tek beden Türkiye şeklinde konuştu.

Açıklamalarının sonlarına doğru Fransız konuklarına tekrar değinen Gülpınar:  Fransız Grubu gerçekten olumlu olarak ayrıldı. Urfamızın çok önemli Tarihi yerleri var. göbeklitepe hz İbrahim makamı, müze, hele müzemiz inanın dünyanın hiç bi yerinde yok. Urfamızın kültürü çok geniş buna sıkı sarılmamız gerekiyor diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi