"BİZİM İÇİN DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ İÇİN İSTİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da toplu açılış törenine katıldı, Suriye'de güvenli bölge konusunda önemli mesajlar verdi.

Konuyla ilgili sözlerine "Şimdi bir kez daha çetin bir mücadelenin içindeyiz" diyerek başlayan Erdoğan, sert ifadelerle ABD'yi hedef aldı.

Edoğan şunları söyledi:

"Suriye'nin kuzeyi ile Irak sınırımızı önemli ölçüde güvence altına aldık. Rusya ve İran ile işbirliği halinde yoğun çaba harcıyoruz. Üçlü zirvede bu konuları bir kez daha ele alacağız. Bizim için asıl tehdit Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasıdır. Güvenli bölge için ABD ile görüşme halindeyiz. Güvenli Bölge için ABD ile görüşüyoruz ancak istediklerimizle onların kafalarındakinin aynı şey olmadığını attığımız her adımda görüyoruz.

Biz bölgede yuvalanan terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken onlar terör örgütüyle bizi aynı zeminde idare etmenin hesabını yapıyorlar. Anlaşılan o ki müttefikimiz, bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz.

Eylül ayı bitmeden Fırat'ın doğusunda kendi askerlerimizle fiilen güvenli bölge oluşumunu başlatmamış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacaktır. Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız.

Bölge halkı bizim yanımızda olacaktır. Terör örgütü ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli kardeşimize güven vermiyor. Biz bu tecrübeyi Afrin için yaşadık. Afrin için neler söyleniyordu. Biz orayı 2 aya varmadan güvenli hale getirdik. Türkiye'nin buralarda insan hakları ihlali olmamıştır. Suriye'de 8. yılını geride bırakan kaos döneminde 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti.  Bu mesele Türkiye açısından hayati bir zorunluluktur. Kendi hayati önceliklerimizden vazgeçmeyeceğiz. Türkiye gibi bir ülkeyi terör örgütlerine terk edecek bir anlayış tüm dünya için tehlike arz ediyor demektir."

"BİZİ BÖLEMEYECEKLER"

Bizde Sünnilik, Alevilik diye bir ayrım var mı? Biz Alevisiyle, Sünnisiyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Yolumuza da böyle devam edeceğiz. 17 yıldır bu oyuna biz izin vermedik. Malatya, Alevi-Sünni ayrımına izin vermedi. Demokraside ve ekonomide ülkemizi getirdiğimiz yer, kazancımızın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bugün milletimizin çok daha büyük desteğine ihtiyacımız olduğu dönemden geçiyoruz.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

18 yıl önce ihracatı ne kadar olan bir ülkeydi 36 milyar dolardı, şu an 170 milyar doları aştı. Türkiye daha güçlü olacak. Biz geldiğimizde tuvalete 1 milyona gidiliyordu, biz 6 sıfırı attık. Şimdi yola böyle devam ediyoruz. Faiz, enflasyon düşmeye başladı mı? Faizi de en kısa zamanda tek haneye indireceğiz. Zaten tek haneli rakama indikten sonra enflasyon tek hanede bitmiş olacak.

Bugünkü devletimizi bir asır önce Samsun'da başlayıp, 1923 yılında cumhuriyetin kuruluşuyla neticelenen bir mücadeleye borçluyuz. O dönemde manda isteyenler, Serv'i mahkum gösterenler vardı. Milletimiz buna teslim olsaydı, esaret halkası boynumuza geçerdi.

Bugün ülkemiz ve milletimiz benzer bir süreçten geçiyor. Türkiye'nin başına nice devletin yaşadığını sarmak için siyasi, diplomatik, askeri, ekonomik her alan büyük kıyam içindeyiz. Artık bizim zırhlı taşıyıcılarımız, tanklarımız toplarımız var. Bunları kendimiz üretiyoruz. Artık bize yan bakanlara gereğini yapıyoruz. Tarihe ve milletimize söz verdiğimiz şekilde 2023 yılında bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün kalbimizle inanıyoruz ki Allah'ın yardımı bizimle beraberdir.

Türkiye'nin beka düzeyindeki meseleleriyle ilgilenirken, yatırımları da ihmal etmiyoruz. 2013 sonrasında ne kadar üzerimize geldilerse, biz de o kadar büyük eserlerle cevap verdik. Marmaray'ı, Avrasya'yı, 3. köprüyü yaptık. İstanbul'u İzmir'e bağladık. Ankara-İstanbul hızlı trenini yaptık.

Editör: Haber Merkezi