Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 6,8 büyüklüğünde meydana geldiği açıklanan deprem 6,5 olarak güncellenirken, bu depremin ardından 8 sarsıntı daha meydana geldi. En büyüğü 4,5 ve en küçüğü 2,9 büyüklüğünde olan 8 sarsıntı daha kaydedildi.

 Elazığ’da meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem Adıyaman’da büyük paniğe neden oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgilere göre, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem Adıyaman’da da hissedildi. Büyük paniğin yaşandığı depremde vatandaşlar evlerinden dışarıya kaçtı. Deprem korkusundan evlerine giremeyen vatandaşlar evlerinin yakınlarında ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Mardin Valiliği, merkez üssü Elazığ Sivrice olan depremin Mardin’de şiddetli bir şekilde hissedildiğini açıkladı.
Valilikten yapılan açıklamada, “Kıymetli hemşerilerimiz, Elazığ Sivrice merkezli deprem, Mardin İlimizin ilçelerinde şiddetli olarak hissedilmiştir. Valiliğimize ve GAMER'e şu ana kadar ilimizden intikal eden bir olumsuzluk yoktur. Bütün birimlerimizde personellerimiz görevlerinin başındadır. Geçmiş olsun” denildi.

 Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Kayseri'de de hissedildi. Vatandaşlar kendilerini sokağa attı.
Elazığ ve çevresinde hissedilen deprem, Kayseri kent merkezinde de hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar panikle kendilerini sokağa attı. Deprem anında çekilen görüntülerde avizelerin salladığı, insanların dua ettiği görüldü.

Editör: Haber Merkezi