• AFAD: Elazığ Sivrice'de saat 19:30'da, 5.1 şiddetinde artçı bir deprem meydana geldiğini açıkladı.
  • Elazığ'da dün yaşanan depremin ardından yerel saatle 19:30'da 5.1 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha gerçekleşti.
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, akşam saat 19:30 sıralarında yerin 15.71 km derinliğinde 5.1 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. Deprem Malatya ve Diyarbakır' Siverek'ten de  hissedildi.
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), daha erken saatlerde yaptığı açıklamada Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra 401 artçı deprem meydana geldiğini duyurmuştu.

 AFAD bağış yapmak isteyen vatandaşlar için hesap numaralarını yayınladı


Elazığ ve Malatya illerinde 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen vatandaşlar için yardım taleplerinin yoğun bir şekilde gelmesi sonucunda AFAD yardımlar için hesap numaralarını yayınladı.

AFAD sosyal medya hesabı üzerinden, depremden etkilenen vatandaşlar için yardım hesap numaralarını yayındı. AFAD Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Elazığ ve Malatya’yı etkileyen deprem sonrası vatandaşlarımızın depremzedelere yardım ulaştırmak amacıyla yoğun ilgi ve talepleri bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığımız tarafından vatandaşlarımızın yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesi uygun görüldüğünden nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli SMS ve hesap numaraları aşağıdadır” notu düşüldü.

Editör: Haber Merkezi