Diyarbakır’da yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden alınan ve halen görevine devam eden 3 HDP’li belediye başkanı gözaltına alındı.

ESKİ DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
Edinilen bilgilere göre jandarma ekipleri, yürütülen terör soruşturması nedeniyle sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, İçişleri Bakanlığında görevden alınan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediye Başkanı Rozda Nazlıer gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlıların ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

MIZRAKLI JANDARMADA TUTULUYOR

Mızraklı’nın jandarmada, Yılmaz ve Ayaz’ın ise polisteki ifade işlemleri sürüyor. Mızraklı’nın avukatlarından Mehmet Emin Aktar, arama ve gözaltı kararında suçlama nedeni olarak, sadece ‘yürütülen bir soruşturma’ yazılı olduğunu söyledi.  AA’nın haberinde ise belediye başkanlarının ‘terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

KAYYIM ATANACAK İDDİASI VAR

Öte yandan Kayapınar ve Bismil belediye binalarının polis ablukasına alındığı belirtildi. Kayapınar Belediyesi’nde personelr ile belediye yöneticilerinin ‘kayyım atanacağı’ iddiasıyla binaya alınmadığı belirtildi.

HDP’li Kocaköy belediyesinde de polis tarafından arama yapıldı.

Editör: Haber Merkezi