Uluslararası haber ajansları dünyaya son dakika olarak duyurduğu haberde, ölen DEAŞ  lideri Ebubekir el Bağdadi'nin kız kardeşi Rasmiya Awad Pazartesi akşamı Suriye'nin Azez kentinde bur konteyner içinde yakalandı. Awad'ın yanında eşi, gelini ve 5 çocuğu da vardı.

AP'ye konuşan üst düzey Türk yetkili, Awad'ın ailesiyle birlikte Azez'deki bir treyler konteynerinde yakalandığını açıklamıştı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN AÇIKLADI

"İdeolojisine ve kaynağına bakmaksızın Türkiye’nin terörle mücadelesi hız kesmeden devam etmektedir. Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalanması, terörle mücadele operasyonlarımızdaki başarının bir başka örneğidir. Halkımıza terör saçmak ve bölgemizi istikrarsızlaştırmak isteyenleri adaletin önüne çıkarmadaki kararlılığımız sorgulanamaz. DEAŞ ile mücadeledeki kararlılığımıza dair Türkiye’ye yönelik birçok kara propaganda yapılmaktadır. Türkiye terörün her türüyle mücadelede başı çekmektedir. Bu konuda aynı fikirde olduğumuz ortaklarımızla kurduğumuz güçlü terörle mücadele iş birliğimizden asla şüphe edilemez."

Editör: Haber Merkezi