Çocuklar İçin Çal Derneği, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın Orta Okulu'na müzik sınıfı kazandırdı. Öğrenciler burada ilk defa müzik aletine dokundu. 

81 ili otostop yaparak gezen ve sokaklarda şarkı söyleyerek elde ettikleri kazançlar ile okullara müzik sınıfı oluşturun Çocuklar İçin Çal Derneği, son olarak Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Fehmi Taşkın Orta Okulu'na müzik sınıfı kazandırdı. 

Çocuklar İçin Çal Derneği Genel Başkanı İbrahim Yalçın, Diyarbakır'da bu denli güzel bir projenin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: "Bugüne kadar 400'den fazla okulda dernek olarak müzik etkinliklerini gerçekleştirdik. Tabii ki sadece okul değil, bunların içerisinde rehabilitasyon merkezleri, çadır kentler, hastaneler ve onkoloji bölümlerinde yani çocuğun olduğu her yerde olmaya çalıştık. Çok değerli sanatçılarımızdan Gülşen, Yavuz Bingöl ve Berfin Uluman derneğimizin en büyük destekçileri. Onların katkıları ve gönüllülerimizin destekleri ile başta Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır'da çok güzel müzik sınıfları açtık. Buradan müjdesini de vermiş olalım kısmetse önümüzdeki hafta da Ağrı'nın Hamur ilçesinde, Hamur Kaymakamımızın kıymetli eşleri Çiğdem Tuncer'in girişimleri sonucu başlatmış oldukları iki müzik sınıfı için bizlerde imkanlar dahilinde destek olmak için Hamur'da olacağız. Hedefimiz 81 ilde müzik sınıfı açmak. Tabii ki müzik sınıfları ile duyuruldu derneğimiz ismi yalnız biz sadece müzik sınıfı açmakla kalmıyor bunların yanında tiyatro sınıfları ve resim sınıfları da açarak öğrencilerimizi sanatla buluşturmaya gayret ediyoruz". 
"Çocukların hayatlarına dokunuyorlar" 
Müzik sınıfının açılışında katılan İnsanlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Doğru, "Bugün burada gerçekten öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. İnsanlık Dergisi olarak bugüne kadar 400 yakın okulda etkinlik yapan, Çocuklar İçin Çal Derneği'ni yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu gençler hiçbir beklentiye girmeden çocukların hayatlarına dokunuyorlar. Bu gençlere biraz imkan tanınır ise eminim ki çok güzel işler yapacaklardır. İyi ki iyilik var, iyi ki bu güzel işler ile uğraş halindeler" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi