Suriye’nin Rasulayn ilçesi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde El Yapımı Patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Suriye’nin Resulayn ilçesine teröristlerce önceden döşenen EYP'nin infilak etmesi sonucu şehit düşen İstihkam Uzman Çavuş Suat Topçu’nun ailesine acı haber ulaştırıldı.

Kadirli ilçesi Yeni Mahalle'de ikamet eden şehidin babası İrfan Topçu’nun evine gelen Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve Kadirli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Avcı acı haberi aileye verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası İrfan Topçu’nun Kadirli ilçesine bağlı Harkaçtığı köyünün muhtarı olduğu belirtildi.
Şehidin evli olduğu, 4 ve 6 yaşında iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

MSB den yapılan açıklamada şöyle denilmişti  

 "Baış Pınarı Harekâtı bölgesinde 4 Kasım 2019 tarihinde tespit edilen bir EYP’ye müdahale esnasında kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" 

Editör: Haber Merkezi